Україна

ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах – Генштаб


ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах - Генштаб

З початку доби ЗСУ завдали 14 ударів по районах зосередження особового складу противника, озброєння та військової техніки.

Українські війська стримують атаки російських агресорів на п’яти напрямках і просунлися вперед під Бахмутом і на двох напрямках на півдні. Про це повідомив Генштаб у вечірному зведенні у вівторок, 4 липня.

Протягом доби противник завдав ракетного удару по житлових будинках міста Первомайський Харківської області, а також 35 авіаційних ударів та близько 50 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Постраждали десятки цивільних, пошкоджено житлові будинки та інші будівлі, автотранспорт.

Росіяни безуспішно атакували на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 30 бойових зіткнень.

У свою чергу ЗСУ під Бахмутом продовжують вести наступальні дії південніше та північніше міста, закріплюються на досягнутих рубежах. Схожа ситуація на Мелітопольському та Бердянському напрямках, де Сили оборони продовжують ведення наступальної операції.

З початку доби наша авіація завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу противника, три – по зенітно-ракетних комплексах і ще один – по пункту управління. 

Ракетні війська і артилерія вразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів, 18 гармат на вогневих позиціях, три засоби ППО та дві станції РЕБ.

Нагадаємо, за минулий тиждень ЗСУ збільшили площу визволених територій на сході та півдні. А сьогодні стало відомо, що найбільших успіхів досягнуто у напрямку Бердянська.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button