Україна

ЗСУ за тижні зайняли більше позицій ніж РФ за рік – британський адмірал


ЗСУ за тижні зайняли більше позицій ніж РФ за рік - британський адмірал

Російська армія настільки слабка, що не має сил для значного наступу, але за зиму вона влаштувала дуже ефективні лінії оборони та щільні мінні поля.

Українські військові за кілька останніх тижнів зайняли більше позицій, ніж росіяни за весь останній рік. Про це заявив глава Збройних сил Великої Британії адмірал Тоні Радакін. Його слова передають журналіст The Guardian Ден Саббах та Джеймс Ландейл з ВВС.

Радакін описав українську стратегію як “морити, розтягуватися і бити”, щоб поступово розбити російські оборонні лінії.

Він також зазначив, що Україна ще не почала контрнаступ повною мірою.

“Несправедливо спекулювати або прив’язувати Україну до термінів. Контрнаступ ніколи не був одиничним актом, також є економічний і дипломатичний”, – додав він.

За словами Радакіна, за останні кілька тижнів Україна зайняла більше позицій, ніж Росія за останній рік. Водночас російська армія настільки слабка, що не має сил для значного контрнаступу – за 18 місяців боїв вони втратили близько 2000-2500 танків.

Також він відзначив, що українські бійці ефективно використовуть ракети Storm Shadow. Попри те, що ті є достатньо складними, вони перемагають російську протиповітряну оборону.

Окрім того, Радакін заявив, що ЗСУ поки що не прорвали оборонні лінії.

“Ми очікуємо, що Україна залучить частину сил другого ешелону, які вона має”, – сказав він.

Також окупанти мають дуже ефективні лінії оборони та щільність мінних полів. Серед інших проблем він назвав відсутність прикриття з повітря та те, що Україна не отримала всю необхідну техніку.

Як повідомлялося, у вівторок у ЗСУ заявили, про просування до 2 км на Бердянському напрямку.

Нагадаємо, за минулий тиждень ЗСУ збільшили площу визволених територій на сході та півдні. Також стало відомо про успіхи української армії на Бахмутському напрямку.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button