Україна

ЗСУ за добу відбили 36 атак ворога – Генштаб


ЗСУ за добу відбили 36 атак ворога - Генштаб

Українська авіація завдала 20 ударів по скупченню живої сили і техніки окупантів, знищено два БПЛА противника.

Армія РФ продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, за добу на вказаних ділянках фронту відбулося 36 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 18 травня.

Зазначається, що в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін, ознак формування наступальних ворожих угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах, здійснює обстріли.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Новоселівського, на Лиманському –  в районі Невського на Луганщині.

На Бахмутському напрямку тривають важкі бої за місто Бахмут. Протягом доби окупанти наступали у бік Іванівського, успіху не мали.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках російські війська наступальних дій не проводили, завдавали авіаударів та обстрілювали мирні населені пункти.

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог обороняється. Завдав авіаударів по Новополю Донецької області та Малій Токмачці на Запоріжжі. Обстріляв понад 20 населених пунктів. 

Загалом протягом минулої доби противник завдав 15 ракетних ударів, зокрема по містах Бахмут, Херсон та Одеса. Крім того, зафіксовано 42 ворожих авіаційних удари та 101 обстріл з реактивних систем залпового вогню.

“Постраждали мирні мешканці, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру. Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Просимо не ігнорувати сигнали повітряної тривоги”, – наголосили в Генштабі.

Українська авіація за минулу добу завдала 20 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, вісім з них – по зенітно-ракетних комплексах противника. Також було знищено два ворожих розвідувальних БПЛА типу Орлан-10.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один пункт управління, шість районів зосередження живої сили, два склади боєприпасів, два склади пально-мастильних матеріалів, один артилерійський підрозділ на вогневій позиції, два засоби протиповітряної оборони та ще дві важливі цілі противника.

 Нагадаємо, за даними на 17 травня, РФ втратила в Україні 200 590 солдатів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button