Україна

ЗСУ вжили заходів для захисту портів – Гуменюк


ЗСУ вжили заходів для захисту портів - Гуменюк

Фактично над Чорним морем проголошено, що відкритістю українських портів керує наразі Росія, констатувала Наталія Гуменюк.

Українські військові вжили заходи для захисту портової інфраструктури. Про це сказала речниця Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону у суботу, 29 липня.

За її словами, вжиті військовими заходи повинні забезпечити максимальну роботу ППО.

“Сподіваємось, що вжиті заходи будуть досить ефективними, але спостерігаючи за тим, що ворог взяв певну паузу, можна зробити висновок, що він готується до наступних атак за, можливо, новою тактикою”, – сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що зараз ворожі корабельні угруповування скорочено фактично удвічі через шторм.

“Наразі в Чорному морі шість одиниць, в Азовському одна. Збирають надводну обстановку. Ракетоносії в пунктах базування, на бойовому чергуванні вони не спостерігаються. Також продовжується курсування великих десантних кораблів вздовж поромної переправи” – розповіла Гуменюк.

Також вона прокоментувала погрози російських військових цивільним суднам.

“На цивільні екіпажі здійснюється психологічний тиск… Знаючи про те, що росіяни здатні вдаватись до будь-яких безпрецедентних дій, судновласники намагаються обходити ті райони, де можливі ось такі зіткнення, навіть на інформаційному рівні. Фактично над Чорним морем проголошено, що відкритістю українських портів керує наразі Росія”, – констатувала Гуменюк.

Як відомо, 17 липня у Росії заявили про вихід із зернової угоди, яка діяла рік і дозволяла експортувати українське продовольство з портів Чорного моря. Тепер росіяни регулярно атакують південь України і нищать портову інфраструктуру, яка була задіяна у зерновій угоді.

У ніч на 24 липня російські війська атакували річковий порт Рені на Дунаї біля кордону з Румунією. Після цього вже вдруге за тиждень підскочили світові ціни на пшеницю.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button