Україна

ЗСУ використали танк-камікадзе в Запорізькій області


ЗСУ використали танк-камікадзе в Запорізькій області

Найнебезпечнішу роль у операції виконав механік-водій, він мав довезти обкладений вибухівкою танк до ворожих позицій на відстань пострілу.

128 окрема гірсько-штурмова бригада використала проти окупантів трофейний танк-камікадзе у Запорізькій області − він підірвався на міні поблизу позицій росіян, повідомив пресофіцер 128 бригади Ярослав Галас.

“128 ОГШБр застосувала в Запорізькій області проти росіян нову тактику – трофейний танк-камікадзе. Перед ворожими укріпленнями танк підірвався на міні, але вибух від детонації закладеного боєкомплекту був такий, що більше з тих позицій нашу піхоту ніхто не тривожив”, – повідомив Галас.

Він додав, що найнебезпечнішу роль у операції виконав механік-водій. Він мав довезти обкладений вибухівкою танк до ворожих позицій на відстань пострілу.

Виконати це завдання взявся Василь Дудинець із Мукачева − “простий чоловік, заробітчанин, який багато років працював у Чехії”. Він сам пішов у військкомат на початку березня 2022 року − на другий день після хрестин доньки.

“Звичайно, я розумів, що можу не повернутися. Але якби в танк влучили і здетонувала вибухівка, то це була б миттєва смерть. Тобто, все зрозуміло – ти або живий, або мертвий. Це не той варіант, що відірвало руку й ногу і потім тебе дружина чи діти катають на інвалідному візку й підносять воду. Для мене краще повернутися неушкодженим або швидка смерть. Ось чому я зразу погодився, коли командири розповіли про бойове завдання”, – відзначив Дудинець.

Воїн наголосив, що саме для того, щоб боротися з ворогом, він і пішов у військо. І підкреслив, що треба “чимшвидше закінчувати війну, повертатися додому й виховувати своїх дітей”.

Галас зазначив, що після успішно виконаного завдання за Дудинцем “міцно закріпився” позивний Камікадзе.

Нагадаємо, що українські військові знищили три новітні російські танки Т-90М Прорив у Донецькій області. Ворог зазнав втрат біля села Андріївка.

ССО показали знищення ворожого катера дроном

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button