Україна

ЗСУ встановили плацдарм на південь від річки Інгулець – розвідка


ЗСУ встановили плацдарм на південь від річки Інгулець - розвідка

ЗСУ використовували нову далекобійну артилерію, щоб пошкодити щонайменше три мости, від яких залежить постачання Росією окупованих територій.

Міністерство оборони Великобританії повідомило, що ЗСУ встановили плацдарм на південь від річки Інгулець, яка утворює північний кордон окупованого Росією регіону. Таким чином, контрнаступ України біля Херсона набирає обертів.

Зазначається, що українська армія використала свою нову далекобійну артилерію, щоб пошкодити щонайменше три мости через річку Дніпро, від яких залежить постачання Росією окупованих територій.

Один із них, 1000-метровий Антонівський міст під Херсоном, було пошкоджено минулого тижня. Україна знову завдала удару 27 липня, і ймовірно, що він зараз непридатний.

“Російська 49-а армія, яка дислокується на західному березі Дніпра, і зараз виглядає дуже вразливою. Так само місто Херсон, найбільш політично значущий населений пункт, окупований Росією, зараз практично відрізане від інших окупованих територій. Його втрата серйозно підірве спроби Росії подати окупацію як успішну”, – йдеться в повідомленні британської розвідки.

Раніше у розвідці Британії повідомили, що бої на Донбасі та в Херсонській області для російських військ безрезультатні. Ворог зіткнувся з вибором – забезпечити наступ на сході або посилити оборону на півдні України.

Також повідомлялося, що військові РФ скаржаться на значні втрати.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button