Україна

ЗСУ вразили 15 місць зосередження окупантів


ЗСУ вразили 15 місць зосередження окупантів

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія ЗСУ уразили 15 районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки росіян.


Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 173 бойових зіткнення. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в понеділок, 16 вересня.
 
Вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах ракетний удар із застосуванням однієї ракети, а також 77 авіаударів, зокрема, скинув 117 КАБ. Крім цього, здійснив 3888 обстрілів, з них 114 – із реактивних систем залпового вогню.

На Харківському напрямку росіяни намагалися один раз штурмувати в районі населеного пункту Вовчанськ. Також авіація противника завдала ударів  КАБами по житлових районах та цивільній інфраструктурі Харкова і населеного пункту Руська Лозова.  
 
На Куп’янському напрямку за добу відбулося 20 атак окупантів. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Синьківки, Петропавлівки, Колісниківки, Глушківки, Кругляківки та Лозової.
 
На Лиманському напрямку ворог атакував 24 рази. Намагався вклинитися в оборону ЗСУ поблизу Дружелюбівки, Ковалівки, Твердохлібового, Невського, Макіївки, Тернів і Новосадового. 
 
На Сіверському напрямку українські захисники відбивали 12 штурмових дій російських загарбників поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Івано-Дар’ївки. 
 
На Краматорському напрямку окупанти атакували три рази у районах Ступочок та Курдюмівки.
На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 16 атак неподалік Дружби, Неліпівки, Торецька та Щербинівки.
 
На Покровському напрямку захисники зупинили 36 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьк, Зелене Поле, Новоолександрівка, Гродівка, Новогродівка, Маринівка та Михайлівка. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Гродівки та Новогродівки. 
 
На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 42 атаки. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах населених пунктів Костянтинівка та Георгіївки. Окрім того ворог атакував у бік Українська, Долинівки, Катеринівки, Селідового та Желанного Другого.
 
На Времівському напрямку противник здійснив 10 штурмів в районах Водяного, Катеринівки, Солодкого та Макарівки. Активно задіював для ударів на напрямку штурмову і бомбардувальну авіацію.
 
На Оріхівському напрямку окупанти атакували у бік Новодарівки. На Придніпровському напрямку російські загарбники намагалися витіснити з позицій підрозділи ЗСУ вісім разів. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.
 
За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 15 районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки росіян.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1060 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення в Україну армія Росії втратила 634 860 військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × five =

Back to top button