Україна

ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру


ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру

Командуванням було прийнято рішення відійти на більш захищені, більш підготовлені позиції, ззаначили в ОСУВ Хортиця.

Українські війська відійшли з мікрорайону Канал у місті Часів Яр на більш вигідні позиції. Про це сказав речник ОСУВ Хортиця Назар Волошин в ефірі телемарафону у четвер, 4 липня.

“Мікрорайон Канал, в який ворог зайшов, утримувати було не доцільно. Адже це загрожувало життю і здоров’ю військовослужбовців. Позиції наших захисників було зруйновано. Було прийнято рішення командуванням відійти на більш захищені, більш підготовлені позиції”, – розповів він.

За словами Волощина, ворог не припиняє активних бойових дій.

“У нього є якісь певні дедлайни, які він не може виконати кілька уже місяців поспіль, – взяти місто Часів Яр. Намагання його є повісити своє триколорне ганчір’я”, – додав він.

За даними речника, за минулу добу на цьому напрямку в районі Часового Яру було зафіксовано 238 обстрілів з усіх видів озброєння. Попередня доба – майже 260, ще попередня – понад 270 обстрілів. Більша частина ворожих обстрілів приходиться на південну частину міста Часів Яр. Проведено було на всьому напрямку 34 ворожих штурми.

“І за ту добу було знищено 78 окупантів на напрямку, 140 отримали поранення, двох наші військові взяли в полон. Також там було знищено кілька одиниць ворожої техніки: 1 САУ, 1 МТЛБ, дві гаубиці та сім складів з боєприпасами противника”, – розповів спікер.

Напередодні повідомлялоя, що на Часовоярському напрямку ситуація залишається критично важкою, бої точаться на межі каналу Сіверський Донець – Донбас.

Раніше стало відомо, що росіяни змінили напрям штурмів на Часів Яр. При цьому у ЗСУ заявляли, що успішно стримують натиск, а на окремих напрямках посилюють позиції.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one + 2 =

Back to top button