Україна

ЗСУ відбивають атаки на 11 напрямках – Генштаб


ЗСУ відбивають атаки на 11 напрямках - Генштаб

На Покровському напрямку традиційно найбільша кількість боїв. З початку доби ЗСУ відбили 18 атак.

З початку поточної доби на фронті відбулося 80 бойових зіткнень. Російські агресори здійснили атаки на 11 напрямках, повідомив Генштаб ЗСУ у четвер, 4 липня.

Так, на Харківському напрямку росіяни 10 разів штурмували оборонні рубежі в районі Глибокого, Вовчанська і Липців. Тривають три бойових зіткнення. Ситуація під контролем наших військ.

На Куп’янському напрямку ворог чотири рази штурмував позиції у районі  Синьківки, Стельмахівки та Новоселівки. Два боєзіткнення досі тривають.

На Лиманському напрямку за день загарбники здійснили сім атак поблизу Макіївки, Греківки та Тернів. Шість боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще одне – триває.

На Сіверському напрямку відбито три атаки поблизу населених пунктів Кліщіївка та Виїмка. Ще одне бойове зіткнення не завершилося, але ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку росіяни здійснили дев’ять штурмів поблизу Калинівки, Григорівки та Кліщіївки. Шість боїв досі тривають. 

На Торецькому напрямку відбулося дев’ять штурмів у районі Північного, Торецька та Нью-Йорка. Наші воїни відбили п’ять атак противника, ще чотири боєвих зіткнення продовжуються.

На Покровському напрямку традиційно найбільша кількість боїв. З початку доби окупанти здійснили вже 24 атаки в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Калинового, Прогресу, Лозуватського, Євгенівки, Новоселівки Першої та Яснобродівки. ЗСУ стримують натиск та відбили 18 атак противника, шість боїв – ще тривають.

На Курахівському напрямку продовжуються бої поблизу Красногорівки. Наразі тривають дві ворожі атаки, а дві вже завершились. Поблизу Парасковіївки наші захисники успішно відбили ще один ворожий штурм.

На Времівському напрямку були здійснені чотири ворожі спроби просунутись уперед неподалік Водяного та Макарівки. Один бій триває.

На Оріхівському напрямку наші підрозділи відбили два штурми росіян. Окупанти зазнали невдачі у районах Вербового та Роботиного.

На Придніпровському напрямку ворог безуспішно двічі атакував поблизу Кринок.

Раніше у четвер стало відомо, що ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру. Командуванням було прийнято рішення відійти на більш захищені, більш підготовлені позиції, ззаначили в ОСУВ Хортиця.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen + seven =

Back to top button