Україна

ЗСУ відбили всі штурми ворога на Донбасі – Генштаб


ЗСУ відбили всі штурми ворога на Донбасі - Генштаб

Усі спроби окупантів просунутися у напрямках Бахмута, Авдіївки, Мар’їнки та Білогірки українська армія звела нанівець.

 

Війська країни-агресора Росії у середу продовжили атаки на позиції ЗСУ на Донбасі. Усі ворожі штурми були відбиті, повідомляє Генштаб у вечірньому зведенні 3 серпня.
 
Так, на Бахмутському напрямку окупанти робили обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Берестове, Соледар, Яковлівка, Зайцеве, Травневе, Кодема, Майорськ, Підгородне, Весела Долина, Покровське, Краснополів. Також ворог завдав авіаційних ударів поблизу Бахмутського, Соледара, Берестового, Яковлівки та Клинового.
 
“Російські загарбники вели штурмові дії в районі Берестового та в напрямках Володимирівка – Яковлівка, Покровське – Бахмут, Володимирівка – Соледар, Відродження – Кодема, Відродження – Зайцеве, Семигір’я – Кодема та Доломітне – Семигір’я. Всі ворожі спроби штурму відбили і ворога відкинули назад”, – йдеться у повідомленні.
 
На Авдіївському напрямку противник обстрілював із танків та артилерії райони Нью-Йорка, Красногорівки, Авдіївки, Пісків, Нетайлового та Кам’янки.
 
Крім того, на Авдіївському напрямку ворог намагався вести наступ у напрямках Новоселівка Друга – Красногорівка, Спартак – Авдіївка, Василівка – Красногорівка, Мінеральне – Авдіївка та на напрямі Донецьк – Піски, проте успіху не досяг і відійшов. Усі спроби окупантів просунутися у напрямках Мар’їнки та Білогірки українська армія звела нанівець.
 
На Слов’янському напрямку противник робив обстріли з артилерії різних калібрів у районах населених пунктів Протопопівка, Велика Камишеваха, Мечебілово, Гусарівка, Чепіль, Норцівка, Долина, Мазанівка, Краснопілля. Новопавлівка, Довгенське, Дубрівне, Бражківка, Вернопілля, Червоне, Карнаухівка, Рідне, Адамівка, Богородичне та Маяк.
 
На Краматорському напрямку зафіксовано обстріл біля Званівки, Стародубівки, Спірного, Сіверського, Верхньокам’янського, Піскунівки та Григорівки.
 
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Мар’їнка, Новомихайлівка, Богоявленка, Шевченко, Володимирівка, Павлівка, Велика Новосілка, Вугледар, Пречистівка, Новопіль, Зелене Поле, Новосілка, Залізничне, Малі Щербаки, Каменка, Полтавка, Могила Сторожова, Ольгівське, Новоандріївка, Новоданилівка, Червоне, Білогір’я та Времівка. Ворог завдав авіаударів біля Новосілки, Новополя та Полтавки.
 
На Харківському напрямку противник вів обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Дуванка, Дементіївка, Золочів, Прудянка, Світличне,  Руська Лозова, Лісове, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Петрівка, Михайлівка, Коробки, Українка, Рубіжне, Верхній Салтів, Старий Салтів, Молодова та Велика Бабка. Наніс авіаудар неподалік Прудянки.
 
Крім того, велася повітряна розвідка з використанням БПЛА біля Петрівки, Федорівки та Дементіївки. Було задіяно засоби радіоелектронної боротьби в районах Іванівки, Студенко, Василенка та Гетьманівки.
 
На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Миколаїв, Прибузьке, Зоря, Луч, Посад-Покровське, Лимани, Лупарево, Партизанське, Кобзарці, Нова Зоря, Андріївка, Красна, Галицинове. Завдав авіаційного удару біля урочища Андріївка. Вів наступальний бій у напрямку Білогірки, успіху не мав, відійшов.

 

Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button