Україна

ЗСУ відбили спробу розвідки боєм під Лисичанськом


ЗСУ відбили спробу розвідки боєм під Лисичанськом

Російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на оточенні українських захисників під Лисичанськом.

 
З початку поточної доби українські військові перебувають під щільним артилерійським вогнем противника на основних напрямках. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у п’ятницю, 1 липня.
 
Так на Сіверському напрямку противник обстріляв з артилерії райони населених пунктів Грем’яч, Михальчина Слобода, Колос Чернігівської області і Старикове й Атинське Сумської області.
 
 

 
На Слобожанському напрямку ворог вів артилерійські обстріли в районах населених пунктів Чепіль, Золочів, Руська Лозова, Рубіжне, Хрестище, Печеніги, Харків, Питомник, Базаліївка і Прудянка. Завдав авіаудару парою гелікоптерів Ка-52 поблизу Мосьпанового. Продовжує вести повітряну розвідку.
 
На Слов’янському напрямку російські війська обороняли раніше захоплені рубежі, проводили перегрупування, намагалися покращити тактичне становище. Вели артилерійські обстріли неподалік Долини, Мазанівки, Дібровного, Грушувахи, Довгенького, Краснопілля, Асіївки, Слов’янська, Микільського і Богородичного.
 
Лисичанський та Бахмутський напрямки – окупанти обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Сидорове, Переїзне, Крива Лука, Маяки, Сіверськ, Привілля, Лисичанськ, Вовчоярівка, Золотарівка, Бахмут, Клинове, Кодема, Нью-Йорк, Покровське, Зайцеве, Травневе і Вершина.
 
Авіаційні удари були зафіксовані біля Клинового і Покровського.
 
Спробу розвідки боєм у напрямку Лисичанського желатинового заводу українські воїни успішно і грамотно відбили. Окупанти відійшли.
 
Авдіївський, Курахівський, Новопавлівський та Запорізький напрямки – тут противник обстрілював з артилерії різних калібрів і танків райони населених пунктів Авдіївка, Новоселівка Друга, Водяне, Тоненьке, Красногорівка, Піски, Оріхів, Шевченка, Новомихайлівка, Гориво, Гірське, Староукраїнка, Залізничне і Мар’їнка.
 
На Південнобузькому напрямку продовжувалися обстріли в районах населених пунктів Посад-Покровське, Степова Долина, Таврійське, Прибузьке, Олександрівка, Мирне, Шевченкове, Новогригорівка, Широке, Партизанське, Благодатне, Первомайське, Кобзарці, Красний Яр, Кавказ, Степове, Добрянка, Потьомкине і Миколаївка. Завдано авіаудару в районі населеного пункту Дивізія.
 
Нагадаємо, станом на 1 липня загальні втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно становили 35 750 осіб. При цьому сьогодні було названо кількість поранених окупантів.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button