Україна

ЗСУ відбили штурми на двох напрямках – Генштаб


ЗСУ відбили штурми на двох напрямках - Генштаб

Підрозділи супротивника намагалися вести штурмові дії з метою покращення тактичного становища.

 
Українські військові змусили ворога відійти від села Дементіївка на Харківщині, а також відбили штурмові дії на Слов’янському напрямку на Донеччині. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у вівторок, 12 липня.
 

 
На Харківському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли міста Харкова та населених пунктів Соснівка, Стара Гнилиця, Українка, Замулівка, Петрівка, Черкаські Тишки, Коробочкине, Прудянка, Чорноглазівка, Кутузівка, Старий Салтів, Нове, Байрак, Дементіївка та Золочів”, – йдеться в повідомленні.
 
Окупанти намагалися витіснити наші війська з району Дементіївки, ЗСУ успішно відбили кілька штурмів і змусили ворога відійти.
 
На Слов’янському напрямі загарбники обстріляли райони населених пунктів Дібрівне, Мазанівка, Адамівка, Барвінкове, Гусарівка, Велика Камишеваха, Нова Дмитрівка, Хрестище, Нікополь, Сулігівка та Костянтинівка.
 
“Підрозділи противника вели штурмові дії з метою покращення тактичного становища поблизу Краснопілля, Довгенького, Мазанівки та Іванівки. Українські воїни вміло оборонялися, завдали окупантам значних втрат і змусили їх бігти. З таким же результатом завершилася ворожа спроба розвідки боєм недалеко від Долини”, – зазначили у Генштабі.
 
На Краматорському напрямку противник обстрілював українські позиції неподалік Маяків, Райгородка, Кривої Луки, Верхньокам’янського та Пришиба. Також завдав авіаційних ударів поблизу Серебрянки та Спірного.
 
На Бахмутському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли в районах населених пунктів Берестове, Соледар, Вершина, Новолуганське, Бахмут, Яковлівка, Майорськ та авіаційні удари поблизу Берестового, Білогорівки, Вершини та Яківлівки. У спробі просунутися у напрямку Спірне – Івано-Даріївка ворог зазнав втрат і хаотично відійшов.
 
На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник з метою сковування дій наших військ продовжує обстріл позицій ЗСУ вздовж усієї лінії зіткнення. Також росіяни завдали авіаудару поблизу Новоандріївки.
 
На Південнобузькому напрямку ворог активізував ведення повітряної розвідки, обстрілював зі ствольної артилерії райони населених пунктів Олександрівка, Нова Зоря, Осокорівка, Велика Кострома, Мурахівка, Любомирування, Поляна, Партизанське, Благодатне, Калинівка, Тернівка та Прибуж.
 
Також у Генштабі не відкидають активізацію ведення розвідки з метою уточнення позицій та характеру діяльності українських військ у прикордонних з Білоруссю районах.
 
Нагадаємо, за даними на 12 липня загальні втрати особового складу російських військ на території України, орієнтовно, склали 37 470 осіб.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button