Україна

ЗСУ відбили штурм ворога на Краматорському напрямі


ЗСУ відбили штурм ворога на Краматорському напрямі

Окупанти намагаються наступати на всіх напрямках. Але українські захисники у боргу не залишаються.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах ситуація істотних змін не зазнала. Ворог обстріляв райони сіл Гай Чернігівської області та Гудове, Білопілля та Старі Вирки Сумської області. Про це 24 липня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Харківському напрямку противник робив вогняну поразку зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Російські Тишки, Старий Салтів, Прудянка, Рубіжне, Циркуни, Базаліївка, Слатино, Дергачі, Черкаські Тишки, Благодатне, Уди, Пришиб та Питомник. Завдав авіаційних ударів поблизу Верхнього Салтова та Мосьпанова.

На Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли біля Великої Камишевахи, Грушувахи, Краснопілля, Вернопілля, Долини, Червоної Поляни, Карнаухівки та Дібрівного. Штурмовими діями окупанти спробували встановити контроль над населеним пунктом Богородичне. І знову, вже традиційно, без жодного успіху.

На Краматорському напрямку ворог скоїв обстріл зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Крива Лука, Сіверськ, Григорівка, Верхньокам’янське, Івано-Даріївка та Спірне. Українські воїни вкотре відобразили штурми ворога у напрямках Верхньокам’янка – Верхньокам’янське та Білогорівка – Верхньокам’янське. Окупанти, із втратами, відійшли.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв наші війська поблизу Берестового, Білогорівки, Нової Кам’янки, Покровського, Бахмута, Веселої Долини, Зайцева, Травневого та Нью-Йорка. Крім того, завдав авіаудару неподалік від Бахмута.

Значними втратами та відступом завершилися ворожі спроби покращити тактичне становище у напрямку Володимирівки – Бахмутське та Доломітне – Новолуганське. Ворог втрачає особовий склад, але наполегливо продовжує спроби встановити контроль над територією Вуглегірської ТЕС. Бойові дії продовжуються. Також тривають жорсткі бої у напрямку Роти – Семигір’я.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках тривають систематичні обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Авдіївка, Дослідне, Піски, Красногорівка, Новомихайлівка, Павлівка, Залізничне, Чарівне, Новоандріївка та Степногірськ. На окремих ділянках російські окупанти ще й ведуть повітряну розвідку БПЛА.

На Южнобузькому напрямі основні зусилля противник зосереджується на недопущенні просування наших військ. Ворожі обстріли зафіксовано біля Осокорівки, Трудолюбівки, Первомайського, Явкіного, Новогригорівки, Кавказу, Новомиколаївки, Котлярьова, Поляни, Таврійського та Миколаєва. Українські захисники теж у боргу не залишаються.

Поза пунктами базування ворог утримує три носії високоточної зброї.

Окупанти завдали авіаудару біля Андріївки. Після цього намагалися просунутися у напрямках Сухий Ставок – Андріївка та Брускінське – Білогірка. Але наші воїни не дали ворогові жодних шансів на успіх. Противник зазнав втрат і хаотично відступив.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські агресори з різних напрямків вели штурмові дії з метою захоплення території Вуглегірської ТЕС у Донецькій області.


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button