Україна

ЗСУ відбили штурм біля Вуглегірської ТЕС – Генштаб


ЗСУ відбили штурм біля Вуглегірської ТЕС – Генштаб

На Донецькому напрямку ворог продовжує спроби наступу в бік міст Бахмут і Сіверськ, повідомляють у Генштабі.

 
Генеральний штаб ЗСУ опублікував зведення про військове вторгнення РФ станом на вечір понеділка, 18 липня.
 
На Сіверському напрямку ворог здійснив мінометний обстріл поблизу Атинського Сумської області.
 
На Харківському напрямку противник продовжує бойові дії з метою недопущення просування наших військ у бік державного кордону, обстрілює позиції ЗСУ в районах Харкова і населених пунктів Уди, Прудянка, Слатине, Борщова, Руькі Тишки, Печеніги, Чугуїв і Леб’яж, завдав авіаційних ударів неподалік Прудянки, Рубіжного і Верхнього Салтіва.
 
На Слов’янському напрямку ворог намагається покращити тактичне становище своїх підрозділів у напрямку Ізюм–Барвінкове. Здійснив артилерійські обстріли з артилерії різних калібрів у районах населених пунктів Чеполь, Карнаухівка, Вірнопілля, Богородичне, Дібровне, Долина, Краснопілля та Адамівка. Авіаудари зафіксовані недалеко від Прудянки й Богородичного.
 
Українські бійці завдали противнику втрат і відкинули його назад, коли він намагався просунутися в напрямку Бражівки і Дмитрівки.
 
На Донецькому напрямку ворог продовжує спроби наступу в напрямках міст Бахмут і Сіверськ.
 
Противник обстрілював з танків, ствольної та реактивної артилерії райони Тетянівки, Донецького, Дронівки, Григорівки, Стародубівки, Сіверська і Миколаївки. Завдав авіаудару поблизу Верхньокам’янського. Вів повітряну розвідку БПЛА.
 
Ворог безуспішно намагався покращити тактичне становище на напрямках Білогорівка–Григорівка, Золотарівка–Верхньокам’янське, Золотарівка–Серебрянка і Лисичанський НПЗ – Верхньокам’янське.
 
На Бахмутському напрямку противник обстрілював наші позиції поблизу Виїмки, Берестового, Білогорівки, Покровського, Веселої Долини, Курдюмівки, Травневого і Шумів. Завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Берестове і Покровське.
 
“Наші захисники відбили ворожий штурм у напрямку Миронівки – Вуглегірської ТЕС”, – підкреслили в Генштабі.
 
На Авдіївському напрямку ворог активізував ведення бойових дій, намагався покращити тактичне становище на напрямку Верхньоторецьке–Кам’янка, але відійшов із втратами.
 
На Курахівському і Запорізькому напрямах ворог активних наступальних дій ворог не вів, але обстрілював із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Тоненьке, Невельське, Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Павлівка, Новопіль, Гуляйполе, Юрківка, Оріхів і Малі Щербаки, завдав авіаударів біля Новоданилівки і Новоандріївки.
 
На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів і недопущенні наступу Сил оборони.
 
Артилерійські обстріли зафіксовано в районах населених пунктів Кавказ, Біла Криниця, Мурахівка, Кобзарці, Оленівка, Шевченкове, Степова Долина, Українка, Благодатне, Нова Зоря та Таврійське, авіаційні удари – біля Потьомкиного і Білої Криниці.
 
У готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України окупанти утримують два носії високоточної зброї.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російське окупаційне військо виконує обмежені наземні атаки і не просувається вглиб України вже кілька днів. Це свідчить про затягнення війни з боку країни-агресора Росії для поповнення масштабних втрат.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button