Україна

ЗСУ відбили штурм біля Слов’янська – Генштаб


Російський агресор продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України.

 

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без істотних змін. На останньому супротивник обстріляв цивільну інфраструктуру у прикордонних районах Сумської області. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 20 червня.
 
На Харківському напрямку безуспішно намагався вести розвідку боєм неподалік Ртищівки. Крім того, зафіксовано обстріл цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Уди, Українка, Коробочкине, Михайлівка та Петрівка.
 
На Слов’янському напрямі основні зусилля супротивник зосереджує на утриманні займаних позицій. Здійснював артилерійські обстріли в районах населених пунктів Дібрівно, Грушуваха, Велика Камишеваха, Краснопілля та Долина. У районі населеного пункту Богородичне наші захисники успішно відобразили ворожий штурм.
 
На Сєверодонецькому напрямку окупанти продовжують обстрілювати із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню підрозділи наших військ. Завдали авіаційні удари по об’єктах цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Устинівка та Лисичанськ.
 
Артилерійські обстріли цивільної інфраструктури зафіксовані неподалік Лисичанська, Гірського та Устинівки. Продовжуються бойові дії за контроль над містом Сєвєродонецьк. Крім того, українські воїни звели нанівець спроби штурмових дій ворога у районах населених пунктів Мирна Долина та Біла Гора.
 
На Бахмутському напрямку, під прикриттям артилерійського обстрілу, в районі населеного пункту Миколаївка намагалася діяти диверсійно-розвідувальна група противника. Внаслідок вогневої поразки, отриманої від наших воїнів, вона відступила. Надалі ворог зробив спробу штурму, успіху не мав. Крім того, окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Білогорівка, Берестове, Яківлівка, Покровське. Нанесли авіаудари неподалік Малорязанцева і Білогорівки.
 
На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів. Здійснив обстріл цивільної інфраструктури поблизу Кам’янки, Гуляйполя, Авдіївки, Вугледару, Малинівки та Залізничного. Наніс авіаудари по населених пунктах Малі Щербаки, Мар’їнка, Вугледар, Костянтинівка та Новомихайлівка.
 
На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював з артилерії та мінометів райони Червоного Яру, Калинівки, Тополиного та Зеленого Гаю.
 
У зв’язку з великими втратами особовий склад окремих підрозділів окупаційних військ має дуже низький рівень морально-психологічного стану та шукає можливість уникнути подальшої участі у бойових діях. Так, за наявною інформацією, це поширене серед особового складу 1 армійського корпусу російських окупаційних військ. У підрозділах, виведених на відновлення боєздатності з районів Херсона, Миколаєва та Попасної.
 
Нагадаємо, 20 червня російські окупаційні війська завдали півдню країни масованого ракетного удару 14 ракетами, внаслідок якого в Одеській області є поранені, а також пошкоджена інфраструктура.
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet” rel=”nofollow” style=”margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background: transparent; text-decoration-line: none; color: rgb(198, 3, 4);” target=”_blank”>https://t.me/korrespondentnet

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button