Україна

ЗСУ відбили п’ять ворожих атак на Донбасі

ЗСУ відбили п ять ворожих атак на Донбасі

Фото: Міноборони України

ЗСУ відбили п’ять атак РФ на Донбасі

Українські військові продовжують завдавати втрат російським окупантам у техніці та в живій силі.

 

Українські військові на Донбасі за добу відбили п’ять атак супротивника. Про це повідомляє прес-штаб угруповання Об’єднаних Сил.

 

“Окупанти обстріляли близько 30 населених пунктів у Донецькій та Луганській областях, зруйнували та пошкодили 52 цивільні об’єкти, з них: 42 житлові будинки, два заводи, адмінприміщення та автомобільну техніку кількох державних пожежно-рятувальних частин, ангар. Внаслідок цих обстрілів загинули п’ять цивільних осіб, ще сім отримали поранення. Українські захисники відбили сьогодні п’ять атак ворога. На двох локаціях ще тривають бої”, – сказано в повідомленні.

 

Також зазначається, що протягом 2 червня українські військові знищили п’ять російських танків, три артилерійські системи та дві бойові броньовані машини.

 

Крім того, підрозділи протиповітряної оборони збили в небі над Донбасом три ворожі безпілотні апарати типу Орлан-10.

 

Як повідомляє оперативно-тактичне угруповання Схід, точним артилерійським ударом було знищено командно-спостережний пункт росіян.

 

Загалом у зоні відповідальності ОТУ Схід українські захисники ліквідували до 32 російських окупантів, два танки, одну броньовану машину піхоти, один ворожий бронетранспортер, дві артилерійські системи, один міномет та один безпілотник.

 

 

Нагадаємо, з початку війни загальні втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно становили 30 850 осіб.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button