Україна

ЗСУ відбили понад 70 атак російських військ


ЗСУ відбили понад 70 атак російських військ

Особливо гаряче було на Авдіївському й Лиманському напрямках, де відбито найбільшу кількість ворожих атак.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір понеділка, 15 січня.

Зазначається, що оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

“Протягом доби відбулося 86 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 1 ракетного та 31 авіаційного ударів, здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура”, – йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили дві ворожі атаки біля Синьківки Харківської області, де ворог безуспішно намагався покращити своє тактичне положення.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили 12 атак ворога поблизу Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області і ще 18 атак у районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області та Григорівки, Верхньокам’янського Донецької області. Тут росіяни намагалися прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито шість атак противника в районах Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 16 атак ворога в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки і ще 15 атак в районах Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області. Тут противник, за підтримки авіації, безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. На цьому напрямку противник, за підтримки авіації, 11 разів безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку нашими захисниками відбито дві атаки західніше Вербового та Роботиного Запорізької області, де ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення.

Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра: за добу противник здійснив 1 безуспішний штурм позицій наших військ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 22 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по 1 зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу, 3 артилерійських засобах та 2 радіолокаційних станціях противника.

Нагадаємо, за добу 14 січня було ліквідовано майже 1000 російських бійців. Загальні втрати особового складу військ Росії з початку великої війни перевищили 370 тисяч убитими.

Сирський заявив про контратаки ЗСУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button