Україна

ЗСУ відбили низку ворожих атак – Генштаб


ЗСУ відбили низку ворожих атак - Генштаб

Ракетні війська та артилерія стріляли по 16 об’єктах супротивника. Авіація Сил оборони вразила 24 райони скупчення ворога.

 
Українські військові минулої доби відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Майорськ, Веселе, Курдюмівка та Новомихайлівка. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 20 вересня.
 
Так, авіація Сил оборони вразила 24 райони зосередження живої сили та військової техніки супротивника, чотири позиції зенітних ракетних комплексів та один склад боєприпасів.
 
Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках знищили літак Су-25, керовану авіаційну ракету та три БПЛА противника.
 
Ракетні війська та артилерія за минулу добу стріляли по 16 об’єктах супротивника. Зокрема, у шести районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, семи районах зосередження артилерії, а також трьох складах боєприпасів. Загальні втрати ворога уточнюються.
 
Зазначається, що минулої доби російські окупанти завдали 10 ракетних і 15 авіаційних ударів, здійснили понад 56 обстрілів з РСЗВ по об’єктах на території України. Внаслідок російських обстрілів постраждала інфраструктура понад 33 населені пункти. Зокрема, це Славгород, Краматорськ, Бахмут, Майорськ, Водяне, Дорожнє, Соледар, Новопілля, Запоріжжя, Миколаїв, Олександрівка, Снігурівка, Нова Одеса, Широке, Білогірськ, Миролюбівка та Біла Криниця.
 
На Волинському та Поліському напрямках ситуація без змін.
 
На інших напрямках ворог здійснював обстріли з танків, мінометів та артилерії різних типів, а саме:
  • на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Миколаївка Чернігівської області та Нововасильівка, Славгород та Рясне Сумської області;
  • на Слобожанському напрямі – у районах населених пунктів Козача Лопань, Шевченкове, Дергачі, Кам’янка, Стрілячі, Глибоке та Дворічне;
  • на Краматорському напрямку – Олександрівка, Донецьке, Райгородок, Щурове, Крива Лука, Озерне, Білогорівка, Пришиб, Григорівка та Сіверськ;
  • на Бахмутському напрямку – Майорськ, Миколаївка, Верхньокам’янське, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Отрадівка, Веселе, Виїмка, Миколаївка Друга, Нью-Йорк, Білогорівка, Юр’ївка, Спірне, Зайцеве та Яківлівка;
  • на Авдіївському напрямку під обстріл потрапили Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Первомайське.
 
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних дій не вів. Від артобстрілів на цих напрямках постраждали населені пункти Вугледар, Велика Новосілка, Микільське, Малі Щербаки, Новомайорське, Мала Токмачка, Червоне, Павлівка, Гуляйполе, Новопілля та Временка;
 
На Південнобузькому напрямку противник обстріляв понад 28 населених пунктів. Серед них –  Олександрівка, Новогригорівка, Зоря, Шевченкове, Мирне, Широке, Білогірка, Безіменне, Миролюбівка, Високопілля та Ольгине.
 
Нагадаємо, ЗСУ на півдні знищили 90 окупантів та ворожу техніку.
 
За даними Генштабу, втрати особового складу російської армії з 24 лютого до 19 вересня, орієнтовно, склали близько 54 650 осіб.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button