Україна

ЗСУ відбили наступ на трьох напрямках


ЗСУ відбили наступ на трьох напрямках

На Донбасі, зокрема, ворог намагався просунутися до району західної околиці Богородичного – безуспішно.

 

Збройні сили України у суботу, 6 серпня, відбили наступальні дії російських окупантів на Слов’янському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

Так, на Слов’янському напрямку противник вів обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Велика Комишуваха, Сулігівка, Довгеньке, Долина, Мазанівка, Адамівка, Карнаухівка, Курулька, Рідне, Дібрівне, Грушуваха, Богородичне та Маяк.
 
Окремі підрозділи ворога намагалися просунутися до району західної околиці Богородичного, успіху не мали, відійшли.
 
На Бахмутському напрямку зафіксовано ворожі обстріли поблизу Бахмута, Соледара, Зайцева, Яковлівки, Кодеми, Юр’ївки, Бахмутського, Берестового, Покровського та Іванграда. Російська штурмова та армійська авіація завдала ударів неподалік Зайцева, Соледара, Бахмута, Берестового та Яковлівки.
 
Окупанти намагалися покращити тактичне становище у напрямках Стряпівка – Бахмутський, Покровський – Соледар, Покровський – Бахмут, Володимирівка – Яковлівка, Відродження – Вершина, Покровський – Вершина. У всіх зазначених напрямках ворог отримав рішучу відсіч українських воїнів та відійшов.
 
На Авдіївському напрямку ствольна та реактивна артилерія ворога обстрілювала райони Авдіївки, Пісків, Нетайлового, Невельського та Нью-Йорка. Штурмова авіація окупантів діяла поблизу Нью-Йорка, Красногорівки, Пісков і Мар’їнки. Наступальними діями російські загарбники намагалися прорвати оборону українських військ у напрямках Спартак – Авдіївка, Веселе – Піски, Новоселівка Друга – Красногорівка, Олександрівка – Мар’їнка, Кирилівка – Павлівка та Пречистівка – Новомайорське. Українські воїни завдали ворогові значних втрат і відкинули назад.
 
На Краматорському напрямі супротивник наступальних дій не вів. Здійснив обстріл з танків та артилерії поблизу Сіверська, Серебрянки, Верхньокам’янського, Дронівки, Донецького, Григорівки, Резниківки, Миколаївки, Спірного, Званівки, Переїзного, Калеників, Долини та Виїмки.
 
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснював обстріл біля Новомихайлівки, Шевченка, Великої Новосілки, Запоріжжя, Залізничного, Новоданилівки, Зеленого Поля та Чарівного. Наніс авіаудари в районах населених пунктів Темирівка, Малі Щербаки, Новоандріївка, Вільне Поле, Новосілка, Вугледар, Павлівка та Пречистівка.
 

На Сіверському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли неподалік Янжулівки, Миколаївки та Залізного Моста Чернігівської області, а також біля Нової Гути Сумської області.
 
На Харківському напрямку ворог активних наступальних дій не провадив. Задіяв ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів Прудянки, Дуванки, Золочева та 27 населених пунктів. Завдав авіаційних ударів біля Верхнього Салтова, Леб’яжого та Гусарівки.
 
На Південнобузькому напрямку противник систематичним застосуванням наявних засобів вогневої поразки по лінії зіткнення та в глибині оборони намагається утримати зайняті позиції та не допустити створення Силами оборони сприятливих умов для відновлення наступу та звільнення тимчасово захопленої території.
 
Також повідомляється, що окупанти задіяли армійську авіацію для ударів неподалік Андріївки. Активно проводили повітряну розвідку району безпілотними літальними апаратами.
 
В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї знаходяться чотири носії крилатих ракет морського базування.
 
Зазначимо, у Міноборони Великої Британії вважають, що РФ концентрує основні сили на півдні України в очікуванні контрнаступу ЗСУ або в рамках підготовки до можливого наступу.
 
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button