Україна

ЗСУ відбили наступ на півдні Лисичанська


Основні зусилля окупанти зосередили на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямах, зазначили у Генштабі.

 
Українські військові зупинили наступ російських окупантів у напрямку південної околиці міста Лисичанськ та завдали ворогові втрат. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у четвер, 23 червня.
 
Стверджується, що росіяни були змушені відступити. Для відновлення наступу ворог висуває резерви. Поблизу Борівського ЗСУ також відбили наступ.
 
Основні зусилля окупанти зосередили на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямах, щоб повністю захопити Сєвєродонецьк та Миколаївку. Противник закріплюється на раніше захоплених позиціях у районах Лоскутівки та Рай-Олександрівки. Намагається заповнити втрати.
 
На Сєвєродонецькому напрямку росіяни з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстрілювали населені пункти Сиротине, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Воронове та Мирна Долина.
 
Також противник провів розвідку боєм у районі населеного пункту Біла Гора. Продовжив наступ у районі населеного пункту Рай-Олександрівка, тривають бої.
 
На Донецькому напрямі росіяни обстрілювали по лінії зіткнення підрозділи Сил оборони зі ствольної та реактивної артилерії, мінометів та танків.
 
На Слов’янському напрямі ворог обстрілював цивільну інфраструктуру зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах Богородичного, Адамівки, Дібрівного, Курульки, Петрівського, Вірнопілля та Мазанівки. Українські воїни відбили ворожий штурм поблизу Долини та Богородичного та змусили окупантів відійти.
 
На Краматорському напрямі ворог активних дій не вів.
 
На Бахмутському напрямку окупанти обстріляли з артилерії різних калібрів українські позиції в районах населених пунктів Миколаївка, Берестове, Клинове, Торецьке, Новолуганське, Покровське, Луганське та Кодема. Армійська авіація загарбників завдала удару поблизу Клинового.
 
Загарбники намагаються встановити контроль над населеним пунктом Гірниче. Силами штурмових груп зі складу 1-го армійського корпусу опанували Миколаївку. Провалом для ворога завершилася розвідка боєм у районі населеного пункту Вершина.
 
Противник безуспішно намагався скувати боєм дії українських підрозділів у районі Клинового.
 
На Новопавлівському напрямі ворог обстрілював позиції українців з танків та артилерії поблизу Павлівки, Вугледара та Пречистівки. Завдав авіаударів у районах населених пунктів Павлівка, Вугледар та Шевченко. Поблизу останнього українські воїни дали окупантам жорсткий бій та змусили відійти.
 
Для виявлення слабких місць в українській обороні загарбники задіяли диверсійно-розвідувальні групи у районах населених пунктів Времівка, Новосілки та Нескучне. Українські воїни їх успішно виявили – з величезними втратами ворог відійшов.
 
На Авдіївському, Курахівському та Запорізькому напрямках противник активних бойових дій не вів. З метою недопущення перекидання резервів на інші напрямки обстрілював позиції українських військ з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Авдіївки, Пісків, Опитного, Мар’їнки, Грушевого та Новополя.
 
Спробу наступу ворога у напрямку Мар’їнки українські воїни жорстоко придушили.
 
Нагадаємо, війська РФ захопили 85% Сєвєродонецька і, найімовірніше, контролюють населені пункти біля Лисичанська (Підлісне, Мирна Долина). Про це заявили аналітики War Mapper.
 
Також повідомлялося, що ворог намагається просунутися у бік міста Бахмут на Донеччині.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button