Україна

ЗСУ відбили наступ на Мар’їнку – Генштаб


ЗСУ відбили наступ на Мар їнку - Генштаб

На Слов’янському напрямі ЗСУ запобігли спробі наступу окупантів у районі Богородичного та штурму у напрямку Мазанівки.

Українські військові відбили ворожі наступальні дії на Мар’їнку, Покровське та Нью-Йорк. Про це йдеться у зведенні Генштабу 25 червня.

Зазначається, що на Волинському та Поліському напрямках армія Білорусі на ротаційній основі виконує завдання щодо прикриття білорусько-українського кордону у Брестській та Гомельській областях. Загроза ракетних та авіаційних ударів залишається.

На Сіверському напрямку ворог продовжує удосконалювати оборонні позиції у прикордонних районах РФ. Окупанти обстріляли з артилерії позицій українських військ у районах населених пунктів Хренівка та Янжулівка Чернігівської області.

На Слобожанському напрямі супротивник намагається поповнити втрати.

На Харківському напрямку окупанти обстрілювали позиції ЗСУ та інфраструктуру населених пунктів.

“На Слов’янському напрямку українські військові запобігли спробі наступу окупантів у районі Богородичного та штурм у напрямку Мазанівки. Противник із втратами відійшов”, – зазначили в Генштабі.

Також повідомляється, що на Донецькому напрямку ворог основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів та проведенні перегрупування військ.

На Краматорському напрямку окупанти вели обстріли в районах населених пунктів Маяки, Піскунівка та Сіверськ. Проводили повітряну розвідку БПЛА Орлан-10.

На Лисичанському напрямку загарбники обстрілювали райони населених пунктів Волчеярівка, Лоскутівка, Біла Гора, Верхньокам’янка, Верхньокам’янське, Виїмка та Золотарівка.

На Бахмутському напрямку РФ вела обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік від населених пунктів Костянтинівка, Покровське, Миколаївка, Вершина, Берестове, Зайцеве, Клинове, Нью-Йорк, Володимирівка та Івано-Дар’ївка.

Як зазначили у Генштабі, з метою сковування дій українських військ окупанти проводили демонстративні дії у напрямку населеного пункту Вершина. Також ворог завдав авіаційних ударів вертольотами Ка-52 та Мі-24 неподалік від Павлівки.

Після відведення підрозділів ЗСУ військові РФ закріплюються в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Сиротине, Воронове та Борівське.

На Південнобузькому напрямку супротивник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів. З метою виснаження особового складу та руйнування фортифікаційних споруд вони обстрілювали позиції ЗСУ з мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.

В акваторіях Чорного та Азовського морів армія РФ утримує два носії високоточної зброї в готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України. Сумарний залп складає до 16 крилатих ракет морського базування Калібр.

Вторгнення Росії в Україну. Онлайн

Нагадаємо, українські штурмовики та вертольоти завдали ударів по російських військових біля Снігурівки та Олександрівки на кордоні Миколаївської області.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button