Україна

ЗСУ відбили наступ на Авдіївку – Генштаб


ЗСУ відбили наступ на Авдіївку - Генштаб

Наразі противник намагається вести наступальні дії в районах Новолуганського та Соледара. Бойові дії тривають.

На Донбасі тривають важкі бої з російськими окупантами, які намагаються в лоб штурмувати укріплення ЗСУ. Про це повідомляє український Генштаб у ранковому зведенні у п’ятницю, 29 липня.

“Ворожа розвідка боєм у напрямках Водяного та Пісків завершилася втратами та відступом. Противник намагався наступати у напрямках Авдіївки, Красногорівки та Великої Новосілки. Зазнав втрат і відійшов”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти здійснюють обстріли по лінії зіткнення, завдали авіаудару поблизу Новоандріївки.

На Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли в районах Дубровного, Норцівки, Мазанівки, Лозової, Шнурків, Гусарівки, Грушувахи, Вернопілля та Мосьпанового.

На Краматорському напрямку активних дій з боку військ РФ не спостерігалося. Противник обстріляв зі ствольної, реактивної артилерії та танків райони населених пунктів Сіверськ, Івано-Дар’ївка, Спірне, Крива Лука, Серебрянка, Григорівка, Званівка та Верхньокам’янське, а також завдав авіаударів біля Серебрянки та Спірного.

На Бахмутському напрямку окупанти робили обстріли неподалік Шумів, Бахмутського, Берестового, Покровського, Соледара, Яковлівки, Бахмута, Веселої Долини, Травневого, Зайцева та Вершини. Також завдали авіаційні удари неподалік Соледара та Веселої Долини.

Ворожі штурмові та наступальні дії у напрямку до Вершини та Семигір’я ЗСУ успішно відбили. Противник намагається вести наступальні дії в районах Новолуганського та Соледара, бойові дії тривають.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без істотних змін. На останньому ворог завдав ударів зі ствольної та реактивної артилерії у районах Пісків Чернігівської області та Журавки Сумської області.

На Харківському напрямку противник здійснював вогняне ураження з артилерії в районах населених пунктів Харків, Рідне, Уди, Дементіївка, Слатине, Протопопівка, Нове, Золочів, Прудянка, Руська Лозова, Руські Тишки, Петрівка, Безруки та Старий Салтів. Пара ворожих вертольотів Мі-8 завдала ударів неподалік Старого Салтова.

На Південнобузькому напрямку зафіксовано обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Іванівка, Токареве, Кар’єрне, Осокорівка, Благодатне, Кобзарці, Червона Долина, Лепетиха, Андріївка, Велике Артакове, Прибузьке, Луч, Посад-Покровське, Таврійське та Олександрівка. Ворог завдав авіаційних ударів поблизу Білогірки та Потьомкіного.

Нагадаємо, глава Міноборони Олексій Резніков повідомив, що у війні з Росією відбудуться серйозні зміни на користь України. Це може трапитися вже до кінця цього року.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button