Україна

ЗСУ відбили на Авдіївському напрямку 20 атак


ЗСУ відбили на Авдіївському напрямку 20 атак

Війська РФ також не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.


Протягом дня на Авдіївському напрямку українські захисники відбили 20 ворожих атак, загалом на фронті відбулося 64 боєзіткнення. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в суботу, 27 січня.
 
Також протягом доби війська РФ завдали ракетний удар, здійснили 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. 
 
На Куп’янському напрямку українськими захисниками відбито п’ять атак ворога в районах населених пунктів Синьківка Харківської області та Стельмахівка Луганської області, де окупанти намагалися прорвати оборону ЗСУ. 

На Лиманському напрямку відбито 11 атак ворога в районах населених пунктів Терни, Ямполівка, Торське Донецької області та Білогорівка Луганської області, де противник намагався прорвати оборону ЗСУ. 

 
На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито шість атак противника в районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення. 
 
На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито вісім атак ворога в районах населених пунктів Степове, Авдіївка та ще 12 атак в районах Тоненького, Первомайського Донецької області, де окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону ЗСУ.
 
На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де ворог 10 разів безуспішно намагався покращити тактичне положення. 
 
На Шахтарському напрямку захисниками відбито три атаки окупантів в районах південніше Золотої Ниви та західніше Старомайорського Донецької області. На Запорізькому напрямку відбито атаку ворога в районі західніше Вербового Запорізької області.
Противник не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби війська РФ здійснили безуспішну спробу штурму позицій українських військ.
 
Впродовж доби авіація Сил оборони завдала удару по чотирьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян. Підрозділи ракетних військ завдали ударів по артилерійському засобу та двом складах боєприпасів противника. 
Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 770 окупантів. Росія з початку повномасштабного вторгнення в Україну втратила близько 381 370 військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button