Україна

ЗСУ відбили майже 200 штурмів за добу – Генштаб


ЗСУ відбили майже 200 штурмів за добу - Генштаб

Ракетні війська і артилерія ЗСУ завдали вісім ударів по скупченнях росіян та один – по їхньому складу боєприпасів

За минулу добу на фронті відбулося 199 бойових зіткнень на 11 напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні в неділю, 1 вересня.

За вчора російські загарбники завдали по позиціях українських військ та населених пунктах п’ять ракетних ударів 10 ракетами, 73 авіаудари, задіявши 96 КАБів. Також було здійснено майже 3900 обстрілів, 96 з них – із РСЗВ.

У свою чергу авіація, ракетні війська і артилерія ЗСУ завдали вісім ударів по скупченнях росіян та один – по їхньому складу боєприпасів.

Так, на Харківському напрямку відбулося дві ворожих атаки, в районах Липців і Вовчанська.

На Куп’янському напрямку ворог організував 24 атаки в районах Синьківки, Колісниківки, Лозової, Новоосинового, Глушківки та Берестового.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили 18 атак загарбників в районах дев’яти різних населених пунктів, а також у Серебрянському лісі. Основні зусилля ворог спрямовував на Греківку, Твердохлібове і Невське.

На Сіверському напрямку було відбито дев’ять штурмів поблизу Верхньокам’янського, Білогорівки, Спірного, Званівки та Виїмки.

На Краматорському напрямку ЗСУ зупинили 20 спроб противника прорвати оборону в районах Білої Гори, Іванівського, Андріївки, Кліщіївки Часового Яру та Калинівки. Біля останнього з цих населених пунктів відбулося понад половина від усіх боєзіткнень.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 14 атак неподалік Курдюмівки, Неліпівки, Нью-Йорка та Торецька.

На Покровському напрямку відбито 52 ворожі штурми. Найбільше їх було в районах населених пунктів Гродівка, Новогродівка і Михайлівка – шість, 20 та 10 відповідно.

На Курахівському напрямку наші воїни відбили 30 атак у районах Українська, Лісівки, Галицинівки, Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки. Найбільш активно ворог діяв біля Георгіївки – 13 штурмів.

На Времівському напрямку агресори 11 разів атакували позиції ЗСУ в районах Вугледара, Макарівки, Времівки, Водяного та у бік Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку відбулось чотири бойових зіткнення – по два неподалік Роботиного та Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку успіху не мали три атаки окупантів.

Разом з тим триває операція ЗСУ у Курській області. Там російські окупанти безжально обстрілюють і бомбардують свої міста і села.

“Наші воїни продовжують активними діями завдавати загарбницьким військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення і в глибокому тилу”, – зазначили у Генштабі.

Нагадаємо, у останній день літа російських окупантів стало менше на 1350 осіб. Загальні втрати Росії з початку великої війни наближаються до 620 тисяч військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × one =

Back to top button