Україна

ЗСУ відбили кілька атак РФ – Генштаб


ЗСУ відбили кілька атак РФ - Генштаб

ЗСУ не дали противнику просунутися у напрямку Соснівки. Українські військові відбили штурм Богородичного.

 
Українські військові відбили кілька ворожих атак та змусили окупантів втікати під Бахмутом. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу 7 липня.
 
Зазначається, що на Волинському та Поліському напрямках значних змін у стані, складі та характері дій білоруської армії немає. При цьому зберігається загроза завдання ракетно-бомбових ударів з території країни.
 
На Сіверському напрямку окупанти, для демонстрації своєї присутності, обстріляли з артилерії райони Волківки, Кіндратівки та Миропілля Сумської області. Також вони завдали авіаударів поблизу Есмані та Мирополя”, – йдеться у повідомленні.
 
Як зазначили у Генштабі, на Слобожанському напрямі ворог продовжує зосереджувати зусилля на утриманні позицій та недопущенні просування підрозділів Сил оборони України углиб тимчасово захопленої території. Протягом дня окупанти задіяли танки, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів населених пунктів Харківської області вздовж лінії зіткнення.
 
ЗСУ не дали противнику просунутися у напрямку Соснівки. Українські військові відбили штурм, а окупанти відійшли на раніше зайняті позиції.
 
Також повідомляється, що на Слов’янському напрямку ворог знову безуспішно штурмував Богородичне, намагаючись його повністю захопити. ЗСУ жорстко придушили цю спробу.
 
Крім того, противник обстрілює зі ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Сулигівка, Красне, Нікополь, Новопавлівка, Карнаухівка, Адамівка, Краснопілля, Богородичне, Мазанівка, Дібрівне та Долина. Для ударів по останньому застосовувалася штурмова та армійська авіація.
 
На Краматорському напрямку окупанти здійснили невдалі спроби штурмових дій у напрямках Григорівки та Верхньокам’янського.
 
Також ворог зі ствольної та реактивної артилерії обстрілював райони населених пунктів Маяки, Сіверськ, Серебрянка, Григорівка, Верхньокам’янське, Золотарівка та Званівка. Ворожий авіаудар зафіксовано у районі Серебрянки.
 
Як зазначили у Генштабі, на Бахмутському напрямку українські військові завдали противнику втрати, коли той намагався покращити тактичне становище недалеко від Вершини та Берестового. Окупанти відійшли.
 
Також ворог обстрілював із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Виїмка, Іванодарівка, Спірне, Берестове, Білогорівка, Покровське, Яківство, Соледар, Бахмутське, Клинове, Вершина, Кодема, Майорськ, Нью-Йорк. Також застосував армійську авіацію поблизу Шумова. Закріплюється на околицях селища.
 
На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках тривають обопільні обстріли зі ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.
 
Крім того, літаками штурмової авіації противник завдав удару поблизу Кам’янського.
 
На Южнобузькому напрямі підрозділи противника продовжують утримувати зайняті позиції та обстрілюють позиції підрозділів наших військ.
 
“В акваторіях Чорного та Азовського морів ворог утримує у готовності до застосування до шести носіїв високоточної зброї. Сумарна кількість крилатих ракет морського базування типу Калібр може становити до 40 одиниць”, – йдеться у повідомленні Генштабу.
 
Вторгнення Росії в Україну. Онлайн
 
Нагадаємо, раніше у Міноборони заявили, що на Запорізькому та Новопавлівському напрямках не виключається проведення противником наступу на Запоріжжя.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button