Україна

ЗСУ відбили атаки росіян на кількох напрямках


ЗСУ відбили атаки росіян на кількох напрямках

На Мар’їнському напрямку ворожі війська 15 разів намагалися прорвати оборону. У Генштабі запевняють, що ЗСУ стримують натиск ворога.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір п’ятниці, 5 січня.

“Протягом доби відбулось 56 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 3 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснив 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Також у ніч на 5 січня 2024 року російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 29 ударних БпЛА типу Shahed-136/131. Протиповітряною обороною знищено 21 ворожий дрон”, – повідомили в Генштабі.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 7 атак противника в районі Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 3 атаки біля Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 3 атаки ворога в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 16 – поблизу Первомайського та Невельського Донецької області, де противник безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати окупантів біля Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Тут ворог 15 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Шахтарському і Запорізькому напрямках ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

“Окупанти не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 10 безуспішних штурмових дій, але українські воїни й надалі утримують зайняті позиції та завдають загарбникам значних втрат. Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 5 районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, склад боєприпасів та артилерійський засіб противника”, – йдеться у зведенні Генштабу.

Нагадаємо, вчора поблизу окупованого Севастополя (Крим) було уражено пункт з’єднання російських окупаційних військ.

Як заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук, вибухи в тимчасово окупованих Севастополі та Євпаторії – спецоперація за участі Повітряних сил ЗСУ.

За словами речниці Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, внаслідок атаки ЗСУ на військові об’єкти росіян у Севастополі 4 січня було уражено не лише командний пункт, а й завдано серйозних пошкоджень системі захисту окупантів.

У РФ заявили про 23 загиблих російських військових під час українського удару по тимчасово окупованому Криму 4 січня. Серед загиблих є високопоставлені офіцериі спецпризначенці.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button