Україна

ЗСУ відбили атаки росіян на чотирьох напрямках


ЗСУ відбили атаки росіян на чотирьох напрямках

Протягом доби на фронті відбулось понад 20 бойових зіткнень. Найбільш інтенсивні бойові дії продовжуються в районах Бахмута та Мар’їнки.


Протягом доби російські загарбники атакували позиції українських військ на чотирьох напрямках – Бахмутському, Мар’їнському, Шахтарському та Запорізькому. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні в четвер, 21 вересня.

Зазначається, що оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось понад 20 бойових зіткнень. 

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі північно-східніше Григорівки Донецької області. Війська РФ намагалися відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області, але успіху не мали.

На Мар’їнському напрямку протягом доби українські захисники успішно відбили вісім атак ворога в районах Мар’їнки та Красногорівки Донецької області. 

 
На Шахтарському напрямку Сили оборони успішно відбили атаку противника в районі Микільського Донецької області, а на Запорізькому напрямку відбили атаку в районі Роботиного Запорізької області.
 
Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала удару по пункту управління та 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.
 
Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, дев’ять артилерійських засобів та дві станції РЕБ противника.

Протягом доби ворог завдав 52 ракетних та 44 авіаційних ударів, здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки, цивільні навчальні заклади, медичні заклади, гуртожитки та інша цивільна інфраструктура.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення в Україну становить 274 470 військових. Минулої доби ЗСУ ліквідували 470 окупантів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button