Україна

ЗСУ відбили атаки РФ на шести напрямках – Генштаб


ЗСУ відбили атаки РФ на шести напрямках - Генштаб

Українські військові відбили атаки росіян на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіівському, Мар’їнському, Запорізькому напрямках.

На фронті протягом минулої доби відбулося 105 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ 19 грудня.

Зазначається, що силами та засобами протиповітряної оборони знищено керовану ракету Х-59. Підрозділи ракетних військ уразили два райони дистанційного мінування та один артилерійський засіб противника.

Загалом росіяни завдали один ракетний та шість авіаційних ударів, здійснили 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнала Новомихайлівка Донецької області. Під артилерійським вогнем опинилися понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької Херсонської та Миколаївської областей.

За даними Генштабу, на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання ЗСУ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 5 атак ворога в районах Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області.

На Лиманському напрямку відбито 10 атак окупантів поблизу Макіївки Луганської області та східніше Тернів, Спірного Донецької області Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили 21 атаку РФ біля Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат.

Сили оборони відбили 11 атак РФ в районах Авдіївки та ще 13 атак біля Сєверного, південніше Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони стримують ворога неподалік Новомихайлівки Донецької, де відбито 13 атак.

На Шахтарському напрямку росіяни наступальних дій не вели.

На Запорізькому напрямку ЗСУ відбили 17 атак противника західніше Новопокровки та Роботиного Запорізької області.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку українські воїни надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах росіян.

Нагадаємо, російські окупанти почали менше штурмувати позиції українських захисників під Авдіївкою. Однак під час атак вони задіють більшу кількість піхоти та техніки.

Як повідомлялося, у ЗСУ заявили, що не згортають свої операції на фронті, а переформатують їх під умови дефіциту снарядів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button