Україна

ЗСУ відбили 36 атак ворога на трьох напрямках


ЗСУ відбили 36 атак ворога на трьох напрямках

РФ і надалі застосовує тактику терору проти мирних населених пунктів України. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

Війська РФ продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, протягом минулої доби відбито понад 36 атак противника на зазначених ділянках фронту. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 1 травня.

В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На території Білорусі і надалі перебувають визначені підрозділи Збройних сил РФ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках протягом минулої доби російська армія завдала авіаударів по населених пунктах Красний Хутір Чернігівської області та Середина-Буда на Сумщині, а також здійснювала мінометні та артилерійські обстріли.

На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти наступальних дій не проводили, обстрілювали з мінометів та артилерії міста і села на Луганщині та Донеччині.

На Бахмутському напрямку противник продовжує наступати, тривають бої у місті Бахмут. Протягом минулої доби війська РФ вели безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Богданівка, Іванівське та Олександро-Шультине. 

На Авдіївському напрямку ворог наступав в районі населених пунктів Авдіївка та Первомайське, успіху не мав. На Мар’їнському – продовжує атакувати позиції сил оборони, тривають бої за Мар’їнку. 

На Шахтарському напрямку окупанти наступальних дій не проводили, вели обстріли.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія обороняється, обстрілює мирні населені пункти, зокрема, завдала авіаційного удару по Кізомису на Херсонщині.

Загалом минулої доби противник завдав п’ять ракетних ударів по містах Краматорськ, Костянтинівка та Павлоград. Крім того, завдав 27 авіаційних ударів та здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ і населених пунктах, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

“Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою”, – наголосили в Генштабі.

Українська авіація за минулу добу завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу противника. Збито ворожий розвідувальний БпЛА типу Орлан-10.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили п’ять районів зосередження живої сили, склад боєприпасів, два райони зосередження ворожої артилерії та логістичний центр російських окупантів.

Нагадаємо, за даними на 30 квітня, РФ втратила в Україні 190 510 солдатів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button