Україна

ЗСУ відбили 26 атак на Авдіївку – Генштаб


ЗСУ відбили 26 атак на Авдіївку - Генштаб

Сили оборони завдали дев’ять ударів по районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

Російські агресори продовжують спроби оточити Авдіївку. На фронті за добу відбулося 71 бойове зіткнення, повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні в неділю, 19 листопада.

Вказано, що вчора противник завдав 5 ракетних та 76 авіаційних ударів, здійснив 50 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок атак росіян є загиблі та поранені.

Загалом під артилерійським вогнем опинилися понад 150 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Вчора на Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області. Сили оборони відбили сім атак.

На Лиманському напрямку противник вів штурмові дії в районі Торського Донецької області, але успіху не мав.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили вісім атак загарбників поблизу Кліщіївки та Андріївки Донецької області. При цьому Сили оборони продовжували штурмові дії південніше Бахмута.

На Авдіївському напрямку окупанти не полишали спроб оточити Авдіївку.

“Наші воїни стійко тримають оборону, завдають ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в східніше Кераміка, Новобахмутівки, Степового, Авдіївки Донецької області, де Силами оборони відбито 26 атак”, – йдеться у повідомленні.

На Мар’їнському напрямку росіяни безуспішно вели штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут було відбито 22 атаки.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Старомайорського Донецької області. Сили оборони відбили три атаки.

На Запорізькому напрямку противник вів штурмові дії в районах населених пунктів Роботине, Новопрокопівки та західніше Вербового Запорізької області, успіху не мав.

Водночас, Сили оборони продовжували наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Вони завдавали окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажували ворога вздовж всієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку наші війська вели контрбатарейну боротьбу, наносили вогневе ураження по тилах противника. Також ЗСУ і надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала шість ударів по районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ уразили три пункти управління, три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, артилерійську систему та склад боєприпасів росіян.

Нагадаємо, за добу 18 листопада ЗСУ знищили 1190 російських загарбників. Загальні втрати Росії наближаються до 320 тисяч вбитими з початку війни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button