Україна

ЗСУ відбили 18 атак на Авдіївському напрямку


ЗСУ відбили 18 атак на Авдіївському напрямку

На Авдіївському напрямку українські воїни відбили 14 атак ворога в районі Авдіївки і ще 4 – в районах Тоненького, Невельського Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір понеділка, 12 лютого.

“Протягом доби відбулось 63 бойові зіткнення. Загалом ворог завдав 5 ракетних, 71 авіаційний удар, здійснив 45 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інша цивільна інфраструктура”, – йдеться в повідомленні.

На Куп’янському напрямку наші захисники відбили атаку ворога в районі населеного пункту Табаївка Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку відбито атаку противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог теж безуспішно намагався прорвати оборону українських військ.

На Бахмутському напрямку сили оборони відбили 6 атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Андріївка та Кліщіївка Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку українські воїни відбили 14 атак ворога в районі Авдіївки і ще 4 – в районах Тоненького, Невельського Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де ворог 25 разів намагався покращити тактичне положення.

На Новопавлівському напрямку наші захисники відбили атаку ворога в районі південніше Пречистівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку сили оборони відбили атаку противника в районі західніше Новопокровки Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби здійснено дві безуспішні спроби штурму позицій наших військ.

Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 6 розвідувальних БпЛА. Підрозділи ракетних військ завдали ураження по 1 артилерійському засобу противника.

Нагадаємо, за минулу добу на фронті  відбулося 100 бойових зіткнень. Повідомлялося, що Сили протиповітряної оборони вночі 12 лютого збили авіаційну ракету та 14 “шахедів”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button