Україна

ЗСУ ведуть запеклі бої на семи напрямках – Генштаб


ЗСУ ведуть запеклі бої на семи напрямках - Генштаб

З початку доби вже відбулось 69 бойових зіткнень. Більше всього ворожих штурмів було відбито під Авдіївкою.

За поточну добу оперативна обстановка на сході та півдні України залишалась складною. Російські загарбники атакували позиції ЗСУ на семи напрямках, повідомив Генштаб у вечірньому зведенні в суботу, 2 грудня.

Вказано, що з початку доби вже відбулось 69 бойових зіткнень. Ворог завдав трьох ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснив 18 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Куп’янському напрямку росіяни вели штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Сили оборони відбили сім атак. Противник завдав авіаудару в районі Петропавлівки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове.

На Лиманському напрямку ворог безуспішно атакував в районі Серебрянського лісництва Луганської області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни вели штурмові дії в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Тут було відбито 15 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів, зокрема Оріхово-Василівка, Часів Яр, Богданівка, Кліщіївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог безуспішно наступав в районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного, південніше Тоненького, Первомайського, де Силами оборони відбито 20 атак. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Сєверне,  Степове, Авдіївка, Карлівка, Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Там було відбито 9 атак.

Противник завдав авіаційного удару в районі Побєди. Під артилерійським та мінометним вогнем ворога опинились Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурми в районах південно-східніше Вугледару, західніше Старомайорського. Обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед яких Водяне, Вугледар, Пречистівка, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни вісім разів безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районах південніше Роботиного, західніше та північно-західніше Вербового. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Роботине, Мала Токмачка Запорізької  області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів зазнали міста Херсон та Очаків у Миколаївської області.

У свою чергу Сили оборони і далі утримували позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Наші воїни завдавали вогневого ураження противнику.

Протягом доби ракетні війська вразили чотири ворожі артилерійські системи.

Нагадаємо, за добу 1 грудня ЗСУ знищили більше тисячі росіян. Загальні втрати країни-агресора Росії перевищили 330 тисяч осіб вбитими за час війни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button