Україна

ЗСУ ведуть наступ на Херсонщині – розвідка Британії


ЗСУ ведуть наступ на Херсонщині - розвідка Британії

Росія намагається уповільнити український наступ, використовуючи артилерійський вогонь вздовж природної перешкоди річки Інгулець.

 

Українські війська продовжують наступ на захід від річки Дніпро. Останні 48 годин у Херсонській області велися запеклі бої з окупантами. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.
 
Зазначається, що Росія, ймовірно, намагається уповільнити український наступ, використовуючи артилерійський вогонь вздовж природної перешкоди річки Інгулець.
 
“Лінії постачання російських військ на захід від Дніпра наражаються на все більшу небезпеку. Українські удари завдали додаткових збитків ключовому Антонівському мосту, хоча Росія провела тимчасовий ремонт. Станом на 22 липня 2022 року він майже напевно був відкритий для руху”, – сказано в повідомленні.
 
Водночас розвідці Британії не вдалося перевірити твердження українських офіційних осіб про те, що РФ готується побудувати альтернативний військовий понтонний міст через Дніпро.
 
“Російська армія приділяє першочергову увагу збереженню свого військового мостового потенціалу, але будь-яка спроба збудувати переправу через Дніпро буде дуже ризикованою операцією. Якщо форсування Дніпра буде закрито, а російські війська в окупованому Херсоні відрізані, це буде серйозною військовою та політичною невдачею для Росії”, – повідомили у розвідці.
 
Нагадаємо, війська РФ активно мінують береги Інгульця в районах, що межують зі Снігурівкою та Зеленодольськом, готуючись до контрнаступу українських військ.
 
Як йдеться у ранковому зведенні Генштабу 23 липня, на Південнобузькому напрямку ворог продовжує оборону зайнятих позицій, зосереджує зусилля на стримуванні контрнаступу українських сил.
 
 
 
 
Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button