Україна

ЗСУ ведуть наступ на двох напрямках – Генштаб


ЗСУ ведуть наступ на двох напрямках - Генштаб

На Мелітопольському та Бердянському напрямках відбувається просування Збройних сил України.


Українські військові продовжують здійснювати наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в вечірньому зведенні в неділю, 16 липня.
 
Зазначається, що авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один з яких – по зенітно-ракетному комплексу противника. 
 
Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, дев’ять артилерійських засобів на вогневих позиціях та два ворожих засоби протиповітряної оборони.
 
Ворог натомість завдав шість ракетних та 38 авіаційних ударів, здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 
 
Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 20 бойових зіткнень.

Раніше повідомлялося, що російські війська два дні поспіль активно наступають на Куп’янському напрямку Харківської області.

Нагадаємо, у період із 10 по 16 липня Силам оборони України вдалося знищити 3640 російських окупантів. З початку війни втрати Росії перевищили 237 тисяч військових.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button