Україна

ЗСУ тестують інтеграцію дронів у загальну систему військ


ЗСУ тестують інтеграцію дронів у загальну систему військ

Рустем Умєров визначив здобуття технологічної переваги як пріоритетне завдання, тому ця робота набирає темпів та масштабується.

Випробування комплексного застосування безпілотних систем для інтеграції до виконання завдань у загальній системі бойових порядків військ проводяться на одному з полігонів Збройних сил України. Про це повідомляє Міноборони України.

Відомство прискореними темпами розвиває інноваційні проєкти, щоб здобути технологічну перевагу на полі бою. Глава відомства Рустем Умєров визначив це завдання як пріоритетне, тому ця робота набирає темпів та масштабується.

Один із таких інноваційних проєктів нині проходить випробування. Проєкт передбачає комплексне застосування наземних і повітряних роботизованих та безпілотних систем для виконання певних бойових завдань. 

На одному з полігонів ЗСУ проводяться випробування комплексного застосування безпілотних систем для їх інтеграції до виконання завдань у загальній системі бойових порядків військ. Тут бойові завдання виконують роботи – дрони-розвідники, дистанційно керовані кулемети на турелях, роботи-сапери, наземні роботи-логісти тощо.

За інформацією Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки, у першому півріччі 2024 року Міноборони кодифікувало та допустило до експлуатації у підрозділах ЗСУ понад 70 зразків безпілотних авіаційних комплексів (БпАК) вітчизняного виробництва та майже 30 наземних роботизованих платформ.

Нагадаємо, ЗМІ у квітні цього року заявили, що українські безпілотники зі штучним інтелектом намагаються знищити енергетичну галузь Росії. 

У ЗСУ скоро будуть дрони з ШІ – Федоров

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen + 16 =

Back to top button