Україна

ЗСУ стабілізують ситуацію біля Покровська


ЗСУ стабілізують ситуацію біля Покровська

За минулу добу на Покровському напрямку було знищено майже 400 росіян і десятки одиниць техніки.

Від початку поточної доби на лінії фронту відбулося 28 бойових зіткнень. Найнапруженіша обстановка зберігається на Покровському напрямку, повідомив Генштаб ЗСУ у середу, 29 травня.

“Вже сьогодні відбулося 28 бойових зіткнень. Окупанти здійснили шість авіаударів із застосуванням 10 КАБів, 476 обстрілів позицій наших військ. Також російські терористи задіяли для ударів 46 дронів-камікадзе”, – йдеться в повідомленні.

На Харківському напрямку від початку доби наші війська відбивали дві атаки противника у районі Липців. Одне з боєзіткнень ще триває. За уточненими даними, за минулу добу на цьому напрямку ворог втратив 195 осіб та багато техніки.

На Куп’янському напрямку від початку доби відбито атаку в районі Степової Новоселівки. Ще одне бойове зіткнення триває біля Петропавлівки.

На Краматорському напрямку від початку доби російські війська вже двічі намагалися витіснити ЗСУ з позицій. Штурмові дії ворог безуспішно проводив у районах Іванівського та Кліщіївки.

“Як і минулої доби, найбільше напруженою ситуація залишається на покровському напрямку. Зараз там триває вісім бойових зіткнень. Із найбільшою інтенсивністю ворог діє поблизу Новоселівки Першої. Ще два ворожі штурми відбито, зокрема, в районі Яснобродівки. Сили оборони проводять заходи стабілізації обстановки на даному напрямку”, – розповіли у Генштабі.

За уточненими даними, за минулу добу на Покровському напрямку ворог втратив 394 людини. Також знищено 15 бронемашин, п’ять автомобілів і три ворожі склади. Крім того, пошкоджено ворожий танк, шість бойових броньованих машин і дев’ять артсистем.

На Курахівському напрямку відбито одну атаку неподалік Красногорівки, а на Времівському напрямку відбулося одне бойове зіткнення в районі Малих Щербаків.

Нагадаємо, за добу 28 травня було ліквідовано 1300 російських окупантів. Загалом з початку війни Росія втратила понад 505 тисяч бійців.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button