Україна

ЗСУ розширюють плацдарм на лівобережжі Херсонщини


ЗСУ розширюють плацдарм на лівобережжі Херсонщини

Російські війська намагалися вибити підрозділи Сил оборони України з лівого берега Дніпра на Херсонщині.


Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень. Сили оборони відбивали атаки російських загарбників на багатьох напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в п’ятницю, 22 грудня.
 
Загалом війська РФ завдали один ракетний та 61 авіаційний удари, здійснили 71 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Вночі окупанти атакували Україну, застосувавши 28 БпЛА типу Shahed-136/131 Силами та засобами протиповітряної оборони 24 ударні БпЛА знищено. 
 
На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 19 атак ворога в районах Синьківки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де росіяни намагалися прорвати оборону ЗСУ. 
 
На Лиманському напрямку українські захисники відбили чотири атаки ворога поблизу Тернів Донецької області. На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили сім атак окупантів біля Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. 
 
На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. ЗСУ стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Військові відбили 22 атаки противника східніше Новокалинового, Новобахмутівки та Авдіївки, а також 13 атак в районах Первомайського Донецької області. 
 
На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати загарбників в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де нашими захисниками відбито 15 атак. 
На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.
 
На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили сім атак росіян західніше Вербового та південніше Роботиного Запорізької області. Водночас на Мелітопольському напрямку ЗСУ продовжують активними діями завдавати окупантам в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. 
 
На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Попри невдачі, війська РФ не відмовилися від наміру вибити ЗСУ із займаних позицій та здійснили 12 безуспішних штурмових дій. Отримав гідну відсіч та із втратами відступили. Українські захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.
 
Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по зенітно-ракетному комплексу противника. 
 
Підрозділи ракетних військ уразили дев’ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів та артилерійський засіб росіян.

Нагадаємо, увечері 21 грудня в Києві та низці північних, центральних і південних областей була оголошена повітряна тривога через запуск кількох груп “Шахедів”У столиці атакою дронів пошкоджені будинки в Солом’янському та Дарницькому районах, є постраждалі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button