Україна

ЗСУ розширюють плацдарм на Херсонщині – Генштаб


ЗСУ розширюють плацдарм на Херсонщині - Генштаб

Попри значні втрати, російські загарбники не полишають спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій.


На Херсонському напрямку українські військові продовжують заходи із розширення плацдарму. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в п’ятницю, 5 січня.
 
Протягом минулої доби відбулося 59 бойових зіткнень. Загалом армія РФ завдала сім ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснила 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

На Куп’янському напрямку ЗСУ відбили чотири атаки росіян біля Синьківки та східніше Петропавлівки  Харківської області. На Лиманському напрямку окупанти наступальних (штурмових) дій не вели. На Бахмутському напрямку українські воїни відбили чотири атаки противника в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.
 
На Авдіївському напрямку ЗСУ продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи російським загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 16 атак поблизу Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 16 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області.
 
На Мар’їнському напрямку оборонці продовжують стримувати ворога неподалік Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито сім атак. На Шахтарському напрямку окупанти наступальних (штурмових) дій не вели.
 
На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили вісім атак противника в районі Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку українські воїни надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив шість безуспішних штурмів.

 
Водночас ЗСУ продовжують активними діями завдавати російським військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.
 
Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу та по двох пунктах управління противника.
 
Підрозділи ракетних військ уразили засіб протиповітряної оборони, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, чотири артилерійських засоби, дві станції радіоелектронної боротьби та три пункти управління росіян.

Нагадаємо, видання The Economist за підсумками інтерв’ю з президентом України Володимиром Зеленським повідомило, що у 2024 році ЗСУ зосередять свої зусилля на звільненні Криму, тоді як лінія фронту на материку майже не зміниться.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button