Україна

ЗСУ: Росія намагалась вернути позиції під Бахмутом


ЗСУ: Росія намагалась вернути позиції під Бахмутом

Сили оборони України продовжують стримувати наступ росіян на кілько напрямках, повідомив Андрій Ковальов.

Окупанти атакували за минулу добу позиції ЗСУ, намагаючись повернути раніше втрачене в районі Андріївки, Роботиного та Кліщіївки. Про це розповів речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.

За його словами, Сили оборони продовжують штурмові дії в районі південніше міста Бахмут Донецької області. Завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці. Закріплюються на досягнутих рубежах.

“На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі Кліщіївки Донецької області. Противник намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області. Успіху не мав”, – зазначив Ковальов.

Сили оборони на Запоріжжі продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці та виснажують ворога.

“На Мелітопольському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Роботиного Запорізької області, намагаючись відновити втрачене положення”, – додав спікер.

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Мар’їнському напрямку. Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області, де протягом доби здійснив близько 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

Водночас на Авдіївському та Шахтарському напрямку Сили оборони продовжують утримувати ініціативу. Давити на ворога та крок за кроком відвойовувати нашу землю. Протягом минулої доби відбулося 35 бойових зіткнень.

Раніше в Генштабі ЗСУ повідмили, що Сили оборони України нині обороняться на сході та півдні України, а також проводять наступальні операції на Мелітопольському напрямку та Бахмутському напрямку. 

Зазначимо, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявив, що контрнаступ ЗСУ “не провалився”, а має послідовний характер. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button