Україна

ЗСУ проводять на полігоні “Широкий лан” навчання з застосуванням Bayraktar та Javelin

Збройні сили України на полігоні “Широкий лан” (Миколаївська обл.) проводять тренування з комплексним застосуванням високоточної зброї, безпілотних літальних апаратів, засобів РЕБ, автоматизованих систем управління та іншого сучасного озброєння, інформує 1news з посиланням на пресслужбу Міноборони.

Зокрема розвідувально-ударних комплексів Bayraktar і протитанкових ракетних комплексів Javelin, повідомили в Міноборони.

“На полігоні проходять тренування із комплексним застосуванням високоточної зброї, безпілотних літальних апаратів, засобів РЕБ, автоматизованих систем управління та іншого сучасного озброєння. Зокрема, відбулося виконання вогневих завдань розрахунками протитанкових керованих ракет FGM-148 Javelin, ПТРК “Стугна-П”, ПТРК “Косар”, ПТРК “Бар’єр”, – йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті відомства у вівторок увечері.

Спільно з міністром оборони України Олексієм Резніковим та головнокомандувачем ЗСУ генерал-лейтенантом Валерієм Залужним тренування відвідали надзвичайні та повноважні посли Канади Лариса Галадза та Королівства Швеції Тобіас Тиберг, а також військові аташе Канади полковник Роберт Фостер, США полковник Брендон Преслі, Турецької Республіки капітан 1 рангу Дженгіз Чевік.

В інформації наголошується, що високопосадовці ознайомились із порядком виконання бойових завдань на опорному пункті, фортифікаційним обладнанням та екіпіруванням військовослужбовців однієї з бойових бригад.

 

 

Back to top button