Україна

ЗСУ просуваються на південному напрямку


ЗСУ просуваються на південному напрямку

Українські бійці поступово, але впевнено просуваються на Бердянському і Мелітопольському напрямку.


Сили оборони стримують атаки росіян та продовжують контрнаступальні дії. Зокрема, поступові успіхи помітні на південному напрямку. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram в суботу, 29 липня.
 
“Сьогодні поступово, але впевнено просуваємось на  Бердянському і Мелітопольському напрямку. По всіх напрямках наступу тривають бої. Наші оборонці роблять свою роботу довкола декількох населених пунктів”, – написала вона, додавши, що деталі будуть, коли дозволить безпека операцій.
 
На східному напрямку наші військові продовжують рух вперед на південному фланзі довкола Бахмута. “Є певні просування”, – зазначила заступниця міністра оборони. 
 
На північному фланзі тривають бої без зміни положень. На Бахмутський напрямок ворог зараз стягує додаткові сили та засоби. У самому Бахмуті тривають обстріли з обох сторін. Росіяни інтенсивно обстрілюють в тому числі з великокаліберних кулеметів, ПТУРів, розгорнув систему спостереження. 

Маляр також повідомила, що окупанти вели безуспішні наступальні дії на чотирьох східних напрямках.

 
Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, за добу між українськими захисниками та російськими окупантами відбулося 24 бойові зіткнення.

Знайшли слабке місце. Хід контрнаступу ЗСУ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button