Україна

ЗСУ прорвали головну лінію оборони РФ – ISW


ЗСУ прорвали головну лінію оборони РФ - ISW

Вперше українська бронетехніка зафіксована поза трирівневою лінією оборони російських загарбників.


Українські танки та інша бронетехніка діють південніше останньої лінії головного російського оборонного рубежу, який в даний час прориває українська армія в Запорізькій області. Про це повідомляється в черговому звіті Інституті вивчення війни (ISW).
 
На свіжих кадрах, опублікованих 21 вересня, видно, що українська бронетехніка просунулася південніше російських протитанкових ровів (і так званих “зубів дракона”, які є частиною трирівневої оборони), і веде обмежені битви безпосередньо на захід від Вербового (18 кілометрів на південний схід від Оріхіва).
 
Це перший зафіксований випадок використання бронетехніки українськими силами за межами трирівневої лінії оборони РФ. Присутність української бронетехніки за останньою лінією нинішнього російського оборонного рубежу вказує на те, що українці забезпечили прорив перших двох ліній цього ешелону в достатній мірі, щоб пропустити техніку через пролом.

Аналітики зазначають. що українські сили, ймовірно, придушили російську артилерію та інші протитанкові системи в цьому районі настільки, щоб просунути свою техніку вперед.

 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Сили оборони збираються звільнити Бахмут на Донеччині та ще два міста.

Генштаб розповів про бої на вирішальних напрямках

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button