Україна

ЗСУ продовжують відбивати атаки ворога – Генштаб


ЗСУ продовжують відбивати атаки ворога - Генштаб

Сьогодні, 23 липня, – 150-й день героїчного протистояння України російській військовій агресії, нагадують у Генштабі ЗСУ.

Генштаб ЗСУ опублікував зведення щодо військового вторгнення РФ в Україну станом на вечір суботи, 23 липня – 150-й день героїчного протистояння України російській військовій агресії.

На Слобожанському напрямі підрозділи противника всіма наявними засобами продовжують стримувати підрозділи сил оборони від просування вглиб тимчасово зайнятої території.

На Харківському напрямку ворог обстрілював Харків, Російські Тишки, Черкаські Тишки, Базаліївку, Гусарівку, Російську Лозову, Уди, Малинівку та низку інших.

На Слов’янському напрямку противник обстрілював райони Дібрівного, Великої Камишевахи, Нової Дмитрівки та інші. Біля Богородичного намагався виявити слабкі місця в обороні наших військ, але був знешкоджений.

На Донецькому напрямі продовжуються спроби встановлення контролю за територією Вуглегірської ТЕС.

На Краматорському напрямку ворог здійснював обстріли зокрема в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Резниківка, Закотне, Григорівка, Виїмка та Званівка. Завдав авіаудару біля Спірного та намагався покращити тактичне становище у районі Верхньокам’янського. Але ЗСУ завдали противнику значних втрат, і окупанти в паніці відійшли.

На Бахмутському напрямку противник намагається створити сприятливі умови для продовження наступу на Бахмут, обстрілював наші війська з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах Травневого, Семигір’я, Роздолівки, Яківлівки, Соледара, Білогорівки та інших населених пунктів. Завдав авіаційних ударів по Покровському та Новолуганському.

Окупанти знову (безуспішно та з втратами) спробували штурмувати територію Вуглегірської ТЕС.

Розвідувальні групи противника намагалися виявити слабкі місця в обороні наших військ за напрямами Соледара та Покровського, але були виявлені та знешкоджені.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог систематично обстрілював цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Новобахмутівка, Піски, Опитне, Водяне, Шевченка, Мала Токмачка, Новосілка, Зелене Поле, Білогір’я та багато інших. Наніс авіаудари поблизу Красногорівки та Кам’янки.

На Южнобузькому напрямі основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ.

“Сили оборони України завдають ворогові втрати на всіх напрямках, де тривають бойові дії та готові до будь-яких змін оперативної обстановки. У підрозділах російських окупаційних військ дедалі частіше фіксуються випадки дезертирства та відкритої непокори командуванню”, – йдеться у повідомленні Генштабу.

Нагадаємо, напередодні українські військові відбили атаку ворога з боку Лисичанського нафтопереробного заводу, а сьогодні знищили у Лисичанську 50 окупантів.


Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button