Україна

ЗСУ продовжують наступ на південних напрямках


ЗСУ продовжують наступ на південних напрямках

За тиждень українська армія деокупувала 10,9 кв. км території, а загалом з початку наступу – 179,5 кв. км.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. В цілому з початку контрнаступу просування на півдні становить 9,25 км, визволена площа складає 179,5 кВ.км, повідомила 17 липня заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Вона уточнила, що ЗСУ успішно наступали у напрямках Макарівки, Старомайорського, Новодарівки, Приютного, Малої Токмачки, Новопокровки, П’ятихаток, Грозового.

“За тиждень в результаті наступальних дій на певних ділянках є просування вглиб противника від лінії нашої оборони. Звільнені території за тиждень збільшено на 10,9 кв.км. В цілому просування з часу наступу на півдні становить 9,25 км, звільнена площа складає 179,5 кв.км”, – наголосила замглави Міноборони.

Маляр додала, що за період з 10 по 16 липня на Таврійському напрямку було знищено 134 одиниці ворожої військової техніки, 36 складів боєприпасів та два склади з паливно-мастильними матеріалами.

Крім того, взято в полон 50 військовослужбовців ворога.

Нагадаємо, за тиждень на Бахмутському напрямку ЗСУ визволили 7 кв. км території, а загалом з початку контрнаступу – 31 кв. км.

Оборона росіян на півдні ослабла – ISW

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button