Україна

ЗСУ продовжують наступ на Курщині – Генштаб


ЗСУ продовжують наступ на Курщині - Генштаб

У вівторок на фронті відбулося понад 150 бойових зіткнень. Основні зусилля ворог продовжує спрямовувати на Покровський напрямок.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Курському напрямку та відбиває атаки на Донбасі.Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

“Сили оборони України продовжують відбивати атаки окупаційних військ. Ситуація на Покровському та Торецькому напрямках залишається напруженою. Противник веде активні наступальні дії, намагаючись покращити тактичне положення, наші захисники завдають окупантам значних втрат у живій силі та техніці”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з початку доби відбулося 153 бойових зіткнення. По території України держава-терорист завдала шість ракетних ударів із застосуванням десяти ракет, 73 авіаудари, скинувши при цьому 95 КАБів. Окрім того, загарбники задіяли для ударів 595 дронів-камікадзе та здійснили понад 3300 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів зброї.

Також Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Курському напрямку. Однак деталей у Генштабі не розкрили.

На Харківському напрямку російські терористи дев’ять разів штурмували позиції наших підрозділів в районах Вовчанська та Липців.

12 разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку.

На Лиманському напрямку за день російські війська, за підтримки авіації, 18 разів атакували українських захисників.

Ворог п’ять разів штурмовими діями намагався витіснити наших захисників з позицій в районах Виїмки та Переїзного на Сіверському напрямку.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили шість спроб загарбників просунутись поблизу Часового Яру, Кліщіївки та Іванівського.

На Торецькому напрямку, де окупанти за підтримки авіації 23 рази атакували наші позиції поблизу Нью-Йорка, Неліпівки, Торецька та Залізного. 22 боєзіткнення вже завершені. Бій тривав поблизу Неліпівки.

Основні зусилля ворог спрямовує на Покровський напрямок, де впродовж дня агресор 62 рази атакував в районах Воздвиженки, Михайлівки, Калинівки, Новогродівки, Гродівки, Миколаївки, Птичого, Скучного та Зеленого Поля, 49 атак українські захисники вже відбили, ще 13 боєзіткнень тривали.

На Курахівському напрямку наші захисники відбили дев’ять атак.

На Времівському напрямку сьогодні росіяни двічі намагалися штурмувати передній край оборони в напрямку Водяного.

На Оріхівському напрямку ворожі підрозділи двічі безуспішно намагались просунутись в напрямку Новоданилівки та поблизу Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку п’ять штурмових дій ворога успіху не мали. Втрат позицій не допущено.

Нагадаємо, як заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, російські війська в період із 6 до 14 серпня витратили втричі більше снарядів, ніж Збройні сили України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 1 =

Back to top button