Україна

ЗСУ пояснили, що допомогло обмежити ворожий наступ на Покровському напрямку


ЗСУ пояснили, що допомогло обмежити ворожий наступ на Покровському напрямку

Низка факторів сприяла тому, що вдалося призупинити наступ РФ на Покровському напрямку. Зокрема це посилення оборони, збільшення озброєння та поставлена союзниками техніка, що має суттєву технологічну перевагу над радянською.

Станом на сьогодні наступ російських військ на Покровському напрямку призупинився. На це є декілька причин. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко у коментарі РБК-Україна

“Перш за все, якщо ми розглядаємо питання резервів для того, щоб підтримувати таку інтенсивність наступу ворог все-таки мусить обмежувати. Оскільки Курська область про себе безперервно нагадує. І резерви, які могли залучити восени цього року на Покровську, ворог тягне на Курщину, хто б там що не говорив”, – зауважив Тимочко.

Також бої тривають і на інших напрямках, тому росіяни не можуть зняти звідти необхідну кількість підрозділів та перекинути до Покровська.

“Другий момент і теж важливий, що дійсно ЗСУ там провели накопичення сил техніки, засобів. Крім цього і ворожий імпульс не міг бути до безкінечності”, – додав представник Сухопутних військ.

Окрім цього, важливим моментом є те, що ворог наступав і планує наступати на лінії Вугледар – Курахове – Покровськ.

“Інакше якщо тільки один Покровський напрямок, то вони розуміють, що є величезні шанси для того, що вони можуть бути або відрізані – оцей виступ на Покровськ, або в будь-якому випадку він може потрапити під серйозний вогневий контроль ЗСУ, зокрема артилерії. Оскільки ширина цього виступу (25 км) не дає їм можливості повністю прикривати свої сили в цьому виступі. Ми розуміємо, що по суті для навіть бригадного рівня ствольної артилерії – це абсолютно проста задача”, – пояснив Тимочко.

До того ж він нагадав, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповідав, якщо ворог мав буквально на початку року різницю в перевазі в озброєнні 1:10, то тепер це 1:2.

Разом з тим, поставлена союзниками техніками технологічно новіша, аніж радянсько-російська чи навіть північнокорейська.

“Крім того, ми маємо додаткові системи ППО. Це не таємниця і це вже озвучують союзники. Тобто ми можемо говорити, що весь цей ряд чинників власне і впливає на ситуацію на лінії фронту, зокрема на Покровському напрямку”, – додав Тимочко.

Нагадаємо, 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українським військам вдалося зупинити просування росіян на Покровському напрямку.

Згодом президент заявив, що ситуація на Покровському напрямку за минулі кілька діб “була краща”, але необхідно дочекатися стабілізації.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × three =

Back to top button