Україна

ЗСУ повідомили, що росіяни покидають територію окупованого Криму


ЗСУ повідомили, що росіяни покидають територію окупованого Криму

Логістика всього півострова досить ускладнена, тому на основних напрямках, де є мости, які майже не працюють, рух дуже уповільний.

Зростає кількість росіян, які намагаються швидше покинути територію тимчасово окупованого Криму, усвідомлюючи, що його деокупація невідворотня. Про це у середу, 11 жовтня, заявила керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону.

Вона ж зазначила, що сезон “бавовни” в тимчасово окупованому Росією Криму триватиме й далі. 

“Незважаючи на календарне похолодання, ми продовжуємо насаджувати не тільки “бавовну”, але й розуміння того, що деокупація не може бути скасована – вона буде просуватися, хоча це не буде такими швидкими темпами як хотілося б. Але це незворітній процес”, – наголосила Гуменюк.

При цьому вона зауважила, що деокупація, що наближається, однаково лякає і гауляйтерів, і росіян, які належать до категорії “понаєхалі” і які незаконно придбали в Криму житло.

“Вони намагаються завершити нотаріальне впорядкування своїх справ і хоч щось “витиснути” з майна, яким “володіли” протягом проживання на тимчасово окупованій території”, – вказала вона. 

Гуменюк підкреслила, що на сьогодні виїзд з Криму “не такий легкий”.

“Логістика всього півострова досить ускладнена, тому на основних напрямках, де є мости, які майже не працюють, рух дуже уповільний. А основна траса М-17 є неспокійна, бо має ознаки вогневого контролю з боку Сил оборони України”, – резюмувала Гуменюк.

Нагадаємо, 7 жовтня кримські соцмережі повідомляли про вибухи в Джанкої. 

Окупанти посилюють оборону Криму – ЦНС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button