Україна

ЗСУ пошкодили три російські С-300 в Херсонській області – Гуменюк


ЗСУ пошкодили три російські С-300 в Херсонській області - Гуменюк

Пускові установки С-300 більше не можуть бути застосовані ані як засіб захисту на окупованій Херсонщині, ані як засіб атаки.

Речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що в середу, 23 серпня, було знищено не лише російський зенітно-ракетний комплекс С-400 Тріумф в Криму, а й три ворожі пускові установки С-300 були знищені чи пошкоджені в Херсонській області. Про це вона повідомила в ефірі телемарафону.

За словами Гуменюк, комплекс С-400 – це потужний засіб протиповітряної оборони, але це не єдина втрата РФ.

“На нашій ділянці відповідальності ми теж попрацювали щодо засобів ППО і три пускових установки С-300 були знищені та пошкоджені. Тобто вони зараз більше не можуть бути застосовані ані як засіб захисту на Херсонщині, ані як засіб атаки”, – сказала вона.

Гуменюк зазначила, що росіяни ще мають багато зброї, яку доведеться нищити.

“Сезон бавовни триває. Ми проголошували його ще тоді, коли вони очікували курортний сезон. І оскільки погода дозволяє, ми будемо продовжувати засівати бавовну”, – заявила речниця Сил оборони Півдня.

Нагадаємо, розвідка показала знищення комплексу С-400 у Криму.

Раніше у соцмережах з’явилася інформація про вибухи у Криму. Стверджувалося, що під удар потрапили радіолокаційні станції та ракетний протикорабельний комплекс Бастіон.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button