Україна

ЗСУ попередили про ймовірність нового наступу РФ


ЗСУ попередили про ймовірність нового наступу РФ

Українські військові намагаються зробити так, щоб усі ресурси РФ відразу залучалися до бою, а не накопичувалися у резерві.

Країна-агресор Росія створює нове угруповання військ у понад 100 тисяч військових. Новий наступ ворог може почати влітку. Про це сказав командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк в ефірі телемарафону в п’ятницю, 22 березня.

“Російські плани нам до кінця не відомі. Тільки відомі ті дані, що в них є, що вони створюють. Вони створюють угруповання, понад 100 тисяч. Необов’язково, що це буде наступ. Можливо, вони будуть поповнювати свої підрозділи, які втрачають боєздатність. Але така ймовірність є, що до початку літа вони можуть мати певні сили для проведення відповідних наступальних операцій на одному з напрямків”, – сказав він.

За словами Павлюка, “це поки що максимально важкі прогнози, що такий наступ буде”.

“Я думаю, ми все зробимо для того, щоб максимально завдати втрат противнику таких, що ми зараз і робимо, щоб усі їхні ресурси, які вони формують, були залучені на той час до бою. Але ми готуємося до можливого різного розвитку ситуації”, – додав генерал.

Нагадаємо, до кінця 2024 року в Росії планується формування двох армій і 30 з’єднань, з них 14 дивізій і 16 бригад.

Тим часом прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що немає потреби мобілізувати 500 тисяч українців, враховуючи ротації, які відбуваються на лінії фронту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button