Україна

ЗСУ почали патрулювання над Чорним морем за допомогою безпілотників Bayraktar

Безпілотник курсував уздовж Чорноморського узбережжя Одеської області, пролетів над Одесою та попрямував до Миколаєва, передає 1NEWS з посиланням на «Мілітарний».

Українські безпілотники Bayraktar TB2 турецького виробництва почали патрулювання над Чорним морем.

«Вранці 28 липня один з безпілотників вилетів з військової авіабази Кульбакіно, що під Миколаєвом і протягом декількох годин патрулював у повітрі, контролюючи обстановку в північно-західній частині Чорного моря. Політ проходив на висоті близько 5 тисяч метрів», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зараз патрулювання виконують безпілотники з 383-го окремого полку дистанційно керованих літальних апаратів Повітряних сил України, проте незабаром їх замінять апарати, котрі недавно надійшли до складу 10-і бригади морської авіації (Сакської) Військово-морських сил України.

15 липня ВМС України отримали перший ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2.

«ВМС таким чином, отримає засоби ефективного спостереження та прикриття узбережжя акваторій Чорного і Азовського морів. Можливість ураження надводних та наземних об’єктів супротивника високоточними засобами», – зазначив міністр оборони Андрій Таран.

Нова партія турецьких безпілотників надійшла на озброєння Військово-морських сил ЗС України за угодою підписаною між Україною та Туреччиною.

У травні стало відомо, що в Туреччині для України готують до передачі нові ударні середньовисотні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2. Журналісти побували на підприємстві Baykar у передмісті Стамбула разом з представниками українського оборонно-промислового комплексу на народними депутатами.

Серед завдань, які ставляться перед безпілотниками є висвітлення надводної обстановки в Азовській і Чорноморській операційних зонах, видачі цілевказівок, здійснення вогневого ураження противника, як на морі, так і на суші.

Технічні характеристики Bayraktar TB2:

Довжина апарату: 6,5 метрів
Розмах крила: 12 метрів
Радіус дії: 150 км
Максимальна злітна маса: 560 кг
Максимальна вага корисного навантаження: 50 кг
Максимальна швидкість польоту: 222 км/годину
Крейсерська швидкість: 130 км/годину
Практична стеля польоту: 6750 метрів
Може нести керовані протитанкові ракети та авіаційні бомби.

 

 

 

 

 

Back to top button